Thuis in uw branche

Hoe gaat het met het samenwerken tijdens corona?

  • Publicatiedatum: 25-3-2021
Online vergadering

Door corona is - daar waar samenwerking en contact op kantoor veelal natuurlijk tot stand kwam – samenwerken door het thuiswerken nu niet of nauwelijks meer vanzelfsprekend. Uit de SRA-enquête ‘Hoe gaat het met u in coronatijd?’ blijkt dan ook dat het contact met collega’s bij de medewerkers van SRA-kantoren het meest te lijden heeft door het thuiswerken. Gevoelens van eenzaamheid liggen op de loer, zeker voor de jongere medewerkers.

Nu we allemaal veel thuiswerken, wordt pijnlijk duidelijk hoe belangrijk de sociale interactie op het werk is. Het zorgt – naast verbondenheid en onderling begrip – voor meer creativiteit en innovatie. Willem van Rhenen, bedrijfsarts en hoogleraar bevlogenheid en productiviteit aan Nyenrode Business Universiteit, geeft aan dat het sociale aspect van werk niet onderschat moet worden. “Het praatje bij het koffieapparaat, gezamenlijk lunchen, dat soort sociale momenten geeft werknemers energie.”

Lees het volledige artikel

Hoe gaan we hier in de toekomst mee om? SRA-leden zijn van harte welkom om hierover met collega-kantoren door te praten tijdens de gratis sparrensessie op woensdag 14 april.