Thuis in uw branche

'Hoe maak je je organisatie wendbaar?'

  • Publicatiedatum: 30-1-2019

Hoe maak je je organisatie zo wendbaar dat die met elke verandering mee kan? Wendbaarheid van een organisatie begint bij persoonlijke groei van de medewerkers. Het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap is daar een essentieel onderdeel van. "Er is een nieuwe stijl van samenwerking nodig", aldus Ilse van Leeuwen, senior P&O-adviseur van Dubois & Co. Registeraccountants. "Klanten hebben daar ook baat bij, omdat je tot een beter resultaat komt."

Van Leeuwen & Bahadin 
Ilse van Leeuwen en Hidayet Bahadin

Het waren twee jonge professionals, een controleleider en een senior assistent-accountant, die bij Van Leeuwen aan het bureau stonden. Ze wilden graag meedoen aan het SRAYoung Profs Programma. Dubois & Co. – corebusiness controles voor maatschappelijk betrokken klanten, in Amsterdam gevestigd en 45 medewerkers – is vervolgens samen met Londen & Van Holland het ontwikkelingstraject begonnen.

Andere behoefte jongeren

Van Leeuwen zegt daarover: "We merken dat de jongere generatie andere behoeften heeft. Ze willen uitdaging en willen precies weten waarom iets zo gebeurt. Jongeren zijn initiatiefrijk, ze gaan het gesprek aan." Hidayet Bahadin, trainer en opleidingsadviseur van SRA, vult aan: "De huidige generatie is erg leergierig en wil het beste van zichzelf laten zien. Het gaat bij jongeren meer om de inhoud dan om de persoon en de functie. Ze nemen niet alles klakkeloos aan."

Meteen enthousiast

De twee collega's en Van Leeuwen waren meteen 'unaniem enthousiast' over het Young Profs Programma. Met name omdat het ontwikkelingstraject wordt doorvertaald naar de werkvloer. "Het is een traject van bijna één jaar. Dat zorgt ervoor dat er ook echt de tijd is om dat wat je hebt geleerd, in de praktijk te brengen. Je krijgt bijvoorbeeld een persoonlijkheidsanalyse, gaat aan de slag met praktijkopdrachten en er zijn terugkomdagen waarop je ervaringen met elkaar uitwisselt. Daardoor blijf je continu in ontwikkeling en wordt het traject heel concreet, tastbaar en leerzaam. Wat onze jonge professionals leren, kunnen ze meteen toepassen op hun werk, dan heb je het grootste rendement, voor zowel collega's als Dubois", aldus Van Leeuwen.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur december 2018

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur