Thuis in uw branche

Is NEVOA iets voor u?

Bedrijfsjuridisch advies

  • Publicatiedatum: 9-11-2018

Uw klant zit met een ondernemersvraagstuk waarvoor ook juridische kennis noodzakelijk is. Uw bedrijfsjuridisch adviseur wil daarvoor graag even overleggen met een collega-jurist. Of u heeft geen jurist in huis. Dan kan NEVOA, beroepsorganisatie voor bedrijfsjuridisch adviseurs, uitkomst bieden. "Multidisciplinair samenwerken, jarenlange ervaring, vaktechniek en netwerken zijn de backbone van NEVOA", aldus Jeroen Missaar.

Missenaar & Van AltenMissaar is net voorzitter af en vanaf het eerste uur, in 1994, betrokken bij NEVOA. Net zoals Peter van Alten, die in juni Missaar is opgevolgd. Beiden hebben jarenlange ervaring met werken in een accountants- en advieskantoor, net zoals het grootste deel van de andere bedrijfsjuridisch adviseurs die zijn aangesloten bij NEVOA.

Affiniteit met NEVOA

"Ik heb altijd affiniteit gehad met NEVOA", zegt Missaar, die lid werd toen hij destijds bij Mazars Paardekooper & Hoffman, nu Mazars geheten, werkte. "We hebben de afgelopen jaren een goede groei doorgemaakt. We hebben nu 235 leden, van wie 34% van de bedrijfsjuridisch adviseurs bij SRA-kantoren werken, 42% bij de grotere kantoren, zoals PWC, en van wie 24% zelfstandig is."

Missaar komt nog wel eens tegen dat een mkb-ondernemer, uit onwetendheid, liever samenwerkt met een advocaat dan metm een bedrijfsjuridisch adviseur. "Ik leg dan uit dat bedrijfsjuridisch adviseurs net zoveel kennis en expertise in huis hebben als een advocaat en dat bedrijfsjuridisch adviseurs jarenlange samenwerkingen hebben met ondernemers, daar waar de advocaat toch eerder ad hoc met een accountant of mkb-ondernemer samenwerkt."

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur oktober 2018

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren