Thuis in uw branche

Kan een ondernemer de pensioenpremie niet betalen?

Checklist biedt hulp!

  • Publicatiedatum: 2-4-2020
Pennen

Door het coronavirus kunnen er situaties ontstaan waarin ondernemers de pensioenpremies niet kunnen betalen. Het gaat dan om het werkgeversdeel van de pensioenpremie.

Het tijdelijk minder of helemaal geen pensioenpremies betalen kan een mogelijke maatregel zijn om de huidige situatie het hoofd te bieden. Pensioenuitvoerders komen ondernemers hiervoor zoveel mogelijk tegemoet.

Checklist: wat zijn de mogelijkheden?

&Gommers Pensions Group heeft daarom een checklist opgesteld. Met behulp van deze checklist kunnen werkgevers de mogelijkheden van ingrijpen in de pensioenregeling in kaart brengen.

Let op! Een ondernemer moet eerst contact opnemen met zijn verzekeraar of pensioenfonds om na te gaan welke afspraken gelden voor het opschorten van het betalen van de pensioenpremie. Dat is per uitvoerder verschillend.

Let op! Deze checklist is indicatief, voor maatwerk is overleg nodig met het pensioenfonds of verzekeraar en de adviseur van de ondernemer.

Download de Checklist Ingrijpen in Pensioen

Wat betekent de uitbraak van het Coronavirus voor uw kantoor en uw klant? In ons Dossier Corona hebben we de belangrijkste informatie helder op een rij gezet.