Thuis in uw branche

NBA-ledenvergadering stemt in met VGBA en ViO

  • Publicatiedatum: 17-12-2013

Tijdens de ledenvergadering van de NBA gisteren zijn de nieuwe gedrags- en beroepsregels (VGBA) en onafhankelijkheidsregels voor accountants bij assurance-opdrachten (ViO) met ruime meerderheid van stemmen aangenomen.

SRA-voorzitter Paul Dinkgreve is blij met de instemming van de vergadering: ''De regels zijn goed voor het beroep en voor het mkb. Zeker waar het gaat om de ViO. Het SRA-bestuur had in eerste instantie grote zorg bij artikel 28 van de ViO maar in constructief overleg met NBA-bestuur, NBA-bureau en het Adviescollege zijn we tot een goede tekst gekomen. Van belang is dat elke accountant zich afvraagt of de duur van de betrokkenheid bij een klant een onaanvaardbaar risico met zich meebrengt en daarmee een bedreiging kan vormen voor zijn onafhankelijkheid. Het vastleggen van overwegingen op een bepaald toetsmoment draagt zeker bij aan de transparantie waar het maatschappelijk verkeer om vraagt.''
 
Het SRA-bestuur spreekt haar nadrukkelijke dank uit voor de ontvangen steun van vele SRA-leden, via hun aanwezigheid tijdens de ledenvergadering of via het afgeven van een volmacht.

Video NBADownloads NBA

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren