Thuis in uw branche

Ook samenstelpraktijk zorgt voor positief resultaat

Benchmarkonderzoek

  • Publicatiedatum: 26-11-2018

Onlangs zijn de resultaten van het SRA-Benchmarkonderzoek gepubliceerd. Alle deelnemende kantoren hebben de rapportage ontvangen. Het bedrijfsvergelijkend onderzoek geeft de deelnemende kantoren een helder beeld van hun resultaten ten opzichte van andere SRA-kantoren van gelijke omvang.

GrafiekHet geeft inzicht in de omzet per opdracht en type medewerker in uren en euro’s. Ook geeft het een beeld van de tarieven, productiviteit en diverse financiële kengetallen (zoals de debiteurentermijn). Daarnaast geeft het inzicht in de bedrijfsvoering van de deelnemende kantoren.

Omzet stijgt met 5%

In 2017 zet de positieve trend voor de SRA-kantoren zich voort. De gemiddelde netto-omzet van SRA-accountantskantoren is in 2017 met 5% gestegen. Dit wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door een omzetstijging van 5% in de samenstelpraktijk. Tevens is ook de omzet in de controlepraktijk toegenomen. Dit blijkt uit cijfers van het SRA-Benchmarkonderzoek 2017

Verrassend succes voor de samenstelpraktijk

Verleden jaar stelde SRA nog voorzichtig dat 2017 weleens het jaar kon zijn waarin er een einde kon komen aan de dalende omzetlijn van de samenstelpraktijk. "Opvallend en opmerkelijk dat we voor het eerst sinds 2010 zelfs een substantiële omzetstijging van 5% zien. Een goede ontwikkeling. Gezien de huidige economische groei schept dat ook verwachtingen naar de toekomst", aldus SRAbestuursvoorzitter Paul Dinkgreve.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur oktober 2018

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur