Thuis in uw branche

Praktische handvatten om kwaliteit naar een hoger plan te tillen

Nieuwe Cultuurscan voor de samenstelpraktijk

  • Publicatiedatum: 25-10-2018

Vanwege de nieuwe NVKS zal ook de samenstelpraktijk meer acht moeten slaan op een op kwaliteitsgerichte cultuur. Daarom heeft SRA speciaal voor dit segment een unieke variant van de succesvolle Cultuurscan ontwikkeld. Krol Wezenberg Accountants heeft deze als eerste SRA-kantoor uitgevoerd. "Ook voor een relatief klein kantoor als het onze heeft de Cultuurscan direct toegevoegde waarde."

Krol WezenbergDe SRA-Cultuurscan voor de samenstelpraktijk is een op maat gemaakte variant van de al bestaande scan voor niet-OOB-accountantskantoren en geeft inzicht in de kwaliteit van het kantoor in brede zin. De scan meet op onderdelen als aansturing, ethisch bewustzijn & werkdruk, beloning, samenwerking en strategie van het kantoor.

De bijbehorende vragenlijst sluit nauw aan bij de Nadere Voorschriften Kwaliteitssystemen (NVKS) die sinds 1 januari 2018 van toepassing zijn. Een uitstekende combinatie, vinden Dirk Krol en Wilco Wezenberg. "De NVKS heeft ons ertoe aangezet om opnieuw bezig te gaan met ons handboek kwaliteit en onze kwaliteitsambitie”, aldus Wezenberg. “De Cultuurscan past als toetsinstrument uitstekend in dit traject. We weten nu waar we nog kunnen verbeteren en hoe we dat kunnen doen en achteraf kunnen we met een 1-meting toetsen of dit ook echt is gelukt."

"Daar komt bij dat een op kwaliteit gerichte cultuur echt iets gezamenlijks is", vult Krol aan. "De hele organisatie moet erachter staan. Het is dan ook fijn om te zien dat al onze collega’s betrokken zijn en de SRA-Cultuurscan hebben ingevuld. Een score van honderd procent; dat is bijzonder, ook al zijn we maar met een relatief kleine groep."

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur oktober 2018

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren