Thuis in uw branche

Sparsessie Strategisch opleiden

  • Publicatiedatum: 9-3-2021
Laptop

Hoe geeft u concrete invulling aan het opleidingsbeleid van uw kantoor? Waar begint u precies, welke randvoorwaarden zijn voor uw kantoor van belang en hoe geeft u hier handen en voeten aan? Neem met deze gratis online sparsessie Strategisch opleiden op 25 maart een kijkje in de keuken van uw collega-kantoren.

Met de nieuwe NVPE is een strategisch opleidingsplan belangrijker dan ooit! Ook bij het toezicht wordt hier naar gekeken. Heeft u een opleidingsplan geschreven voor uw kantoor en bent u benieuwd hoe andere kantoren hier invulling aan hebben gegeven? Of moet u nog starten met het ontwikkelen en schrijven en heeft u nog vragen hierover? Het is namelijk belangrijk om stil te staan bij uw opleidingsplan, omdat dit richting geeft aan de plannen op discipline-, afdelings- en medewerkersniveau.

Tijdens deze informatieve en interactieve sessie komen onder meer de volgende zaken naar voren: Wat zijn mogelijke uitgangspunten en randvoorwaarden voor strategisch opleiden? En voor welke strategische en tactische speerpunten heeft u of hebben anderen gekozen? Ook komen praktische zaken in de uitvoering aan de orde.

Concreet: wij zullen tijdens de sessie de volgende vragen voorleggen waarover u met uw collega’s ervaringen en ideeën kunt uitwisselen:

  • Voor welke doelgroep schrijft u het strategisch opleidingsbeleid: voor het hele kantoor of alleen voor de PE-plichtige accountants?
  • Welke richtlijnen hanteren kantoren voor de PE-activiteiten? Wordt er in aantal uren of een budget gecommuniceerd?
  • Welk deel van de opleidingen wordt centraal georganiseerd en welk deel kunnen medewerkers zelf uitzoeken?
  • Hoe vindt de integratie plaats met de HR-cyclus?
  • Hoe waarborgt u de kwaliteit van de PE-portfolio’s en van de opleidingen?
  • Hoe behoudt u overzicht op de opleidingen die gevolgd worden?

Bent u verantwoordelijk voor het opleidingsbeleid binnen uw kantoor? Geef u dan nu op voor de online sparsessie Strategisch opleiden op donderdag 25 maart (10.30 – 12.30 uur).

Aanmelden