Thuis in uw branche

TheStudentPool, een online platform voor student en SRA-kantoor

  • Publicatiedatum: 29-11-2018

TheStudentPool is een nieuwe online omgeving waar SRA-accountantskantoren en studenten elkaar kunnen vinden. Via het platform is het mogelijk accountancystudenten te scouten en flexibel in te huren om zo tijdelijke werkdruk weg te nemen.

Handen schuddenHet betreffen hbo- en wo-studenten die een SRA-gecertificeerde leermodule hebben gevolgd en met succes het eerste jaar van hun opleiding hebben doorlopen. TheStudentPool is een initiatief van Sjoerd Voetdijk en Durk Reijenga en ontwikkeld in samenwerking met SRA.

Meer dan alleen werk

Het platform is ontwikkeld met als doel accountancy-studenten al in een vroegtijdig stadium in contact te brengen met SRA-kantoren. Het vinden van een tijdelijke kracht, wellicht een potentieel nieuwe werknemer zal voor het accountantskantoor de belangrijkste reden zijn om met TheStudentPool in zee te gaan. Een kantoor kan op het platform concrete opdrachten plaatsen van minimaal twee tot maximaal zes maanden. Thestudentpool.com biedt hiernaast nog meer: er is een community om kennis te delen, een netwerk op te bouwen, discussies te voeren en studenten te interesseren voor bijvoorbeeld een seminar, workshop of congres.

Selectieprocedure van de student

Met iedere student die zich aanmeldt bij TheStudentPool wordt eerst een sollicitatiegesprek gevoerd. Bij geschiktheid moet de kandidaat een verplichte leermodule van een dag volgen. Deze wordt verzorgd door SRA. Studenten mogen zich daarvoor ook al begeven op de online community. Nadat de leermodule met succes is doorlopen, krijgt de student toegang tot het platform en kan hij of zij zichzelf inschrijven op projecten die kantoren geplaatst hebben.

Reviews

Studenten en werkgevers kunnen na afronding van het project op het platform reviews plaatsen over elkaar. Zo ziet het accountantskantoor wat studenten vinden van een bedrijf en/of opdracht. Daarnaast krijgt de student hierdoor inzicht in zijn of haar kwaliteiten.

Samenwerking met SRA

TheStudentPool is een initiatief van Sjoerd Voetdijk en Durk Reijenga. Beiden hebben een accountancyachtergrond en studeren momenteel aan de Rijksuniversiteit Groningen voor hun Master Accountancy. Het platform wordt uitgedragen door SRA. Na een pilot is de community nu exclusief toegankelijk voor SRA-leden. Theo Reuters van SRA: "Wij staan achter dit initiatief en zijn zeer content met deze samenwerking. TheStudentPool biedt SRA-accountantskantoren én studenten een unieke ontmoetingsplek."

Abonnement

Geïnteresseerden die zich vóór 1 januari 2019 abonneren, betalen tot het einde van dit jaar niets en kunnen daarna profiteren van een gereduceerd tarief van € 999 per jaar per vestiging. Na deze datum kost een abonnement € 1.200 per jaar.

Meer weten over TheStudentPool?

Kijk op thestudentpool.com voor meer informatie. Heeft u nog vragen of bent u geïnteresseerd in een demo? Neem dan contact op met Durk Reijenga via 06-559 700 57 of via d.reijenga@thestudentpool.com.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren