Thuis in uw branche

Van de voorzitter: ik neem mijn hoed voor u af

  • Publicatiedatum: 8-1-2021
Jan Zweekhorst

Ik neem mijn hoed voor u af. En met ‘u’ heb ik het over alle mensen die zich manmoedig en met grote kracht door het jaar heen hebben geslagen. Zorgmedewerkers, leerkrachten, kinderen, ouderen, ondernemers, noem maar op.

Bij de start van een nieuw jaar horen uiteraard de beste wensen voor 2021. Dat uw gezondheid positief (en ‘negatief’ voor de coronatest) mag blijven. In deze bijzondere tijd lijkt het er op dat we een glimp zien van het licht aan het einde van de tunnel, hoewel we er nog niet zijn.

Met veel plezier en intrinsieke motivatie

Ik neem ook mijn hoed af voor mijn collega’s en onze leden. Tijdens de SRA-Dag van december hebben wij u meegenomen in waar we allemaal in 2020 mee bezig zijn geweest en waar we met veel plezier en intrinsieke motivatie in het nieuwe jaar mee doorgaan. Van het vliegurencriterium en de review tot aan de nieuwe PE en het nieuwe platform voor Branche in Zicht. Waarbij we ook nieuwe zaken, zoals duurzaamheid, oppakken. En dan is het telkens weer hartstikke mooi dat onze kantoren graag meedenken, zodat we meteen kunnen toetsen of we de juiste koers varen. 

Aankloppen bij de politiek

Om die reden hebben we er bij de Belastingdienst op aangedrongen dat u zelf een overzicht kunt opvragen van de uitgestelde belastingschulden van uw klant. Dat overzicht wordt om privacyredenen uiteraard wel naar de ondernemer gestuurd. Ook hadden we graag gezien dat de wijziging van de overdrachtsbelasting die per 1 januari is ingegaan, enkele weken werd uitgesteld. Het was namelijk te druk bij de notarissen. Een duidelijk verzoek dat helaas niet is  gehonoreerd, hoewel we wel steun kregen van enkele politieke partijen.

De tering naar de nering zetten

Soms is het dus gewoon de tering naar de nering zetten. De viering van ons 30-jarige bestaan – bij een huwelijk heet dat ‘parelen’ of ‘parelmoeren’ bruiloft – had weinig glans en werd een karige, maar ja, simpelweg roeien met de riemen die je hebt. Moet je eens nagaan, de nieuwjaarsreceptie van 2020 was zo’n beetje de eerste en tevens laatste grote fysieke bijeenkomst in ons nieuwe pand.

Laat u zich digitaal voor de gek houden?

De nieuwjaarsreceptie 2021? Victor Mids neemt ook een hoed voor u af, maar dan om andere redenen. Hij is illusionist en zal ons brein digitaal voor de gek gaan houden. U bent er 22 januari toch ook bij? Dan luiden we het jaar 2021 met elkaar in. Met alle goeds voor u en uw naasten.