Thuis in uw branche

E-facturering komt er aan!

  • Publicatiedatum: 1-12-2015

Op 16 november 2015 heeft minister Kamp van Economische Zaken de tweede rondetafelconferentie rond e-factureren georganiseerd. SRA-bestuurslid Fou-Khan Tsang was daarbij wederom aanwezig. De rondetafel is een uitvloeisel van gesprekken tussen overheid en bedrijfsleven om een doorbraak in het e-factureren in Nederland te realiseren.

Dat betekent onder meer dat de Rijksdiensten en gemeenten per 1 juli 2016 e-factureren in alle nieuwe inkoopovereenkomsten verplicht gaan stellen. Bestaande overeenkomsten zullen niet worden gewijzigd. Leveranciers in bestaande overeenkomsten zullen wel worden gevraagd om ook e-facturen in te gaan dienen.

In opdracht van de overheid worden nu ketentesten uitgevoerd die ervoor moeten zorgen dat de Rijksoverheid de noodzakelijke processen op orde heeft om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken.

Voor kantoororganisaties is het van belang om hun klanten die zaken doen met rijksoverheden en gemeenten te wijzen op de aanstaande wijziging en hen te wijzen op de noodzaak om hun administratie daarop aan te passen.