Thuis in uw branche

Past u de beconregeling goed toe? Let op de deadlines!

  • Publicatiedatum: 11-1-2024
Horloge

De Belastingdienst heeft een nieuwe brochure voor de 'Uitstelregeling belastingconsulenten belastingjaar 2023 (de beconregeling)’ uitgebracht, waarin staat wat de voorwaarden zijn om gebruik te maken van de beconregeling, hoe deze regeling werkt, wat de deadlines zijn en wanneer er maatwerk mogelijk is.

Fiscaal dienstverleners kunnen met de beconregeling voor hun klanten uitstel aanvragen voor de aangiften inkomstenbelasting en aangiften vennootschapsbelasting. Voor de aangiften inkomsten- en vennootschapsbelasting over 2023 van uw klanten heeft u dan uitstel tot 1 mei 2025. Maar let dan op de deadlines voor het aanvragen van uitstel en bijvoorbeeld het inleverschema.

Ook vindt u in deze brochure informatie over aanvullend uitstel, het verplicht digitaal aanleveren van beconuitstelverzoeken en het ophalen van het Service Bericht Uitstel (Sbu), beide met Standard Business Reporting (SBR). Ga naar de website van de Belastingdienst en lees de brochure 'Uitstelregeling belastingconsulenten belastingjaar 2023 (de beconregeling)'.