SRA BIZ logo
...voor het ondernemende accountantskantoor.
 

Branche in Zicht

BiZ-Team

  • de échte cijfers voor het mkb
  • betrouwbare actuele benchmarkcijfers
  • kennis van circa 600 branches
  • praktische adviesinstrumenten
  • gedetailleerd vergelijk van uw klant met zijn concurrent 

Wij zijn hierin uniek!

SRA BiZ-team: Claudia van Engelenburg, Ingmar Donkerbroek, Amida Elmoudni, Leonie Derksen en Monique van Harrewijn.

T 030 656 60 60
E biz@sra.nl 

Nieuw

Online BiZ Kennisweek: word een Trusted Business Advisor

In de week van 7 december wordt u tijdens diverse workshops uitgedaagd en geïnspireerd om uw klanten te laten excelleren, vanuit uw rol als Trusted Business Advisor (TBA). Key note-spreker is dr. Ben Tiggelaar.

Ben TiggelaarU krijgt een topcollege van Ben Tiggelaar over de vaardigheden die u als TBA inzet om te laten zien dat u de onderneming en de sector van uw klant kent.

Branchespecialisten en ondernemers in de automotive, bouw, horeca en transport helpen u tijdens de diverse brancheworkshops om tot een ontwikkelagenda te komen voor een adviesgesprek, en u leert om aan de hand van het nieuwe BiZ-platform het gesprek aan te gaan. Speciaal voor BiZ-abonnees. Komt u ook?

TIP! Schrijf met zoveel mogelijk enthousiaste collega’s in, maak een verdeling over de workshops en wissel na afloop de opgedane kennis en ervaring uit.

De BiZ-Kennisweek in een notendop:

  • Onbeperkte deelname voor BiZ-abonnees (online)
  • Praktische workshops over de nieuwe mogelijkheden van BiZ
  • Dr. Ben Tiggelaar: hoe wordt u een effectieve, vertrouwde adviseur?
  • Brancheworkshops: bouw, automotive, transport, horeca

Ben Tiggelaar lees meer > sluit

Branche-expertgroep Transport op werkbezoek

Op 5 oktober gaan de deelnemers van de Branche-expertgroep Transport naar Visser Duiven. Cindy Visser, nieuwe directeur in het familiebedrijf, vertelt haar persoonlijke verhaal over de overstap naar de volgende generatie en strategische keuzes.

Visser DuivenZoals haar visie op de toekomst, de kansen, de uitdagingen, en haar ervaring met actuele thema’s: gevolgen van corona, duurzaamheid en samenwerking in de keten. 

 

 

Programma

15.00 - 15.30 uur: ontvangst met koffie en thee
15.30 - 16.30 uur: vergadering en presentatie
16.30 - 17.30 uur: rondleiding
17.30 - 18.30 uur: borrel 

Locatie

Visser Duiven B.V., Impact 79-81 in Duiven, 15.00-18.30 uur. (zie Google maps)

 
Visser Duiven lees meer > sluit
Nieuw

Nieuwe branchesignalering: gebruikelijk loon medisch specialist

In deze branchesignalering wordt een berekening gegeven van een door de SRA-Branche-expertgroep Medisch acceptabel geachte benadering van het gebruikelijk loon voor medisch specialisten.
Medisch lees meer > sluit
Nieuw

Branche-expertgroep Horeca over financiering

Heeft u de branchesignalering over ondernemen in zwaar weer en de toepassing van de WHOA in de horeca al gezien? Op 16 september praat de SRA-Branche-expertgroep Horeca door over dit thema, strategische uitdagingen van ondernemers en financiering.

Expert Bert Hendriks, verbonden aan ABAB, geeft een presentatie over de doorstart van horecabedrijven na corona. Tijdstip: 16.00 – 18.00 uur met aansluitend borrel, bij SRA in Utrecht.

Horeca lees meer > sluit
Nieuw

Welke BiZ-rapporten (2020) zijn beschikbaar? Bekijk het overzicht!

De omvang van Branche in Zicht blijft groeien: in totaal zijn er ruim 356.000 jaarrekeningen, waarvan ruim 25.000 jaarrekeningen 2020.

Voor 2019 zijn er ruim 42.000 jaarrekeningen in de database. Naar verwachting zal dit, net als voor voorgaande jaren, in het komende jaar verder toenemen tot meer dan 50.000 jaarrekeningen. Op dit moment zijn er benchmarks voor 405 verschillende SBI-codes beschikbaar. Met de segmentatie-mogelijkheden op regio, omvang en/of rechtsvorm komt het totaal op 4.750 benchmarks 2019. Dit biedt nieuwe kansen om uw klanten nog specifieker van advies te voorzien.

Wilt u het aantal SBI-code's waarop gebenchmarkt kan worden vergroten? En wilt u de nauwkeurigheid van de benchmarks verder verbeteren? Controleer of de aftapkraan van uw kantoor aan staat, en zo niet: doe dat dan alsnog. Gezamenlijk vergroten we het succes van de benchmark. Wilt u weten welke benchmarks inmiddels beschikbaar zijn?

Beschikbaar per 14 september

18 Drukkerijen, reproductie van opgenomen media
4772 Winkels in schoenen en lederwaren
7111 Architecten

 
lees meer > sluit