SRA BIZ logo
...voor het ondernemende accountantskantoor.
 

Branche in Zicht

BiZ-team

 • de échte cijfers voor het mkb
 • betrouwbare actuele benchmarkcijfers
 • kennis van circa 600 branches
 • praktische adviesinstrumenten
 • gedetailleerd vergelijk van uw klant met zijn concurrent 

Wij zijn hierin uniek!

SRA BiZ-team: Marianne Breckenridge, Leonie Derksen, Amida Elmoudni, Tony van Oorschot en Wilma Hosang

T 030 656 60 60
E biz@sra.nl 

Nieuw

Branchesignalering Juridische actualiteiten voor transport in 2019

In de veranderende transportbranche is het continu laveren tussen nieuwe regels en wetgeving. Los van de impact van de stikstof- en PFAS-problematiek voor bouwtransporteurs spelen belangrijke juridische onderwerpen voor de branche als geheel.

De leden van de Branche expertgroep Transport & Logistiek hebben samen met Vallenduuk Advocaten de belangrijkste juridische highlights voor u op een rij gezet. Deze betreffen: vakantieloon, buitenlandse chauffeurs, de cao BGV, de slimme tachograaf en de vergunningverlening door de NIWO. Doe er uw voordeel mee.

Contact

Leonie Derksen 

Leonie Derksen
Kennismanager
E lderksen@sra.nl
T 030 656 60 60

Vrachtverkeer lees meer > sluit
Nieuw

Welke BiZ-rapporten (2018) zijn beschikbaar? Bekijk het overzicht!

De omvang van de benchmark blijft groeien: in totaal zijn er nu 268.600 jaarrekeningen, waarvan ruim 38.600 jaarrekeningen 2018. Wanneer u vervolgens selecties maakt op regio (Nielsendistrict), omvang en rechtsvorm zijn maar liefst 4.702 benchmarks 2018 beschikbaar voor 405 verschillende SBI-codes (dd. 12 november 2019). Dit biedt nieuwe kansen om uw klanten nog specifieker van advies te voorzien.

Wilt u het aantal SBI-code's waarop gebenchmarkt kan worden vergroten? En wilt u de nauwkeurigheid van de benchmarks verder verbeteren? Controleer of de aftapkraan van uw kantoor aan staat, en zo niet: doe dat dan alsnog. Gezamenlijk vergroten we het succes van de benchmark. Wilt u weten welke benchmarks inmiddels beschikbaar zijn?

Beschikbaar per 12 november

4668 - Groothandel in machines voor de grafische en voedings- en genotmiddelenindustrie
4675 - Groothandel in chemische producten
5621 - Eventcatering
27 - Vervaardiging van elektrische apparatuur
591 - Productie en distributie van films en televisieprogramma's
7732 - Verhuur en lease van machines en installaties voor de bouw
8122 - Gespecialiseerde reiniging van gebouwen en industriële reiniging

lees meer > sluit
Nieuw

SRA Branche expertgroepen 2019

Heeft u klanten in de horeca, automotive, zorg of transport en bent u bereid om kennis te delen? Doe dan mee met een van de vier expertgroepen!

U bent vier keer per jaar verzekerd van een dynamische vergadering met actuele discussies en casuïstiek en 8 PE-punten per jaar. Binnenkort staan de volgende bijeenkomsten gepland:

 • 12 november: Branche expertgroep Horeca. Agenda: fiscale risico’s i.s.m. de Belastingdienst.
 • 14 november 2019: Branche expertgroep Automotive. Agenda: Bedrijfsoverdracht i.s.m. Eric de Ruijter Corporate Finance Aeternus.
 • 26 november: Branche expertgroep Transport. Agenda: duurzaamheid en smart mobility (RWS) en fiscale risico’s in de transport i.s.m. de Belastingdienst.
 • 28 november 2019: Branche expertgroep Medisch. Thema: nieuwe keten mondzorg en administratieve verplichtingen kleinschalige zorg.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op onze website. De Branche expertgroepen worden georganiseerd bij SRA in Nieuwegein. U bent van harte welkom.

Contact

Leonie Derksen 

Leonie Derksen
Kennismanager
E lderksen@sra.nl
T 030 656 60 60

lees meer > sluit

Vernieuwing platform: doet u mee?

Dit jaar wordt het Branche in Zicht-benchmarkplatform uitgebreid en toekomstbestendig gemaakt in samenwerking met Visionplanner. Helpt u ons om de juiste keuzes te maken? Doe mee met de klankbordgroep.

KlankbrordgroepHet nieuwe BiZ-platform moet begin 2020 klaar zijn voor gebruik door de SRA-kantoren met ten minste het behoud van de huidige functionaliteiten. Daar bovenop willen we extra functionaliteiten aanbieden die door u en uw collega’s kunnen worden ingezet, zoals:

 • andere presentatievorm (dashboards), naast de PDF-rapportages die er nu al zijn, door middel van databestanden, zoals xml
 • branchespecifieke, niet-financiële gegevenselementen, waardoor benchmarken op bepaalde KPI’s mogelijk wordt
 • het maken van meerjarenvergelijkingen en trendanalyses
 • benchmarken op basis van tussentijdse cijfers

Een kans voor vernieuwing, waarbij uw mening, kennis en inzichten van groot belang zijn. Wilt u als BiZ-gebruiker in co-creatie met SRA een optimaal werkend platform neerzetten? Geef dan via biz@sra.nl aan dat u wilt deelnemen aan de klankbordgroep. Qua tijdsinvestering moet u denken aan een drietal klankbordsessies bij SRA.

Klankbrordgroep lees meer > sluit

Alle brancherapporten in het BiZ-platform vernieuwd

Inmiddels zijn alle brancherapporten 2018 geactualiseerd, waarmee u uw klanten van een persoonlijk adviesrapport in hun branche kunt voorzien. Verras uw klanten, door vanuit het BiZ-platform de nieuwe rapportages te downloaden. Bijvoorbeeld het nieuwe brancherapport bouw, met actuele cijfers en interviews met Erik van Engelen (Techniek Nederland) en Nathalie van Dalen (Bouwend Nederland).

Beschikbaar

 • Automotive (update juli 2019)
 • Detailhandel (update augustus 2019)
 • Bouw (update juni 2019)
 • Horeca (update juni 2019)
 • Medisch (update augustus 2019)
 • Specialistische zakelijke dienstverlening (update augustus 2019)
 • Industrie (update augustus 2019)
 • Transport (update augustus 2019)

lees meer > sluit