Thuis in uw branche

Geïntegreerd maatwerk voor de hele opleiding

Stagebureau SRA biedt unieke ondersteuning aan

  • Publicatiedatum: 14-12-2017

Het Stagebureau van SRA zit in de lift. "We bieden als enige het hele traject van de opleiding aan." Dat voorziet duidelijk in een behoefte en het neemt zorgen weg van kantoren die bij SRA zijn aangesloten.

Theo Reuters Corjan Aalbregt Vincent DraperZorgen om het regelen van de extra overige assurance-opdrachten voor trainees. En zorgen om verlies van nieuwe krachten op een toch al krappe arbeidsmarkt. "Het Stagebureau helpt de kantoren trainees met een goede opleiding te boeien en te binden."

"We voorzagen dat kantoren tegen gigantische problemen aan zouden lopen." Theo Reuters (hoofd HRM van SRA) en Corjan Aalbregt (hoofd Educatie van SRA) maakten zich echt zorgen over de nieuwe MKB- en Assurance-praktijkopleidingen. En dan vooral om de extra eisen die de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) daarbij heeft gesteld aan het aantal controle-uren van de praktijkopleiding. Reuters: "De CEA heeft het aantal uren voor de driejarige praktijkopleiding verhoogd van 1000 naar 1500. En voor de mkb-variant moet je ofwel 250 uur besteden, verdeeld over 10 opdrachten, of 150 uur aan 6 opdrachten, aangevuld met begeleidingsdagen."

Op zoek naar oplossingen

"Kantoren kunnen dat aantal uren vaak niet bieden," zegt Reuters. "Zo veel opdrachten zijn er eenvoudigweg niet. En als ze er al zijn, is de planning met de opleiding lastig, want ze komen nu eenmaal niet elke dag van de week voorbij. We merkten ook dat de SRA-kantoren met de handen in het haar zaten en veel vragen hadden over de veranderingen." Reden genoeg voor SRA om tegen de nieuwe regels te ageren en, na vergeefse onderhandelingen, een procedure te beginnen tegen de CEA.

Lees verder in de SRAadviseur

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren