Thuis in uw branche

E-learning Fusies en overnames in de jaarrekening

Voorkom fouten én verwerk fusies en overnames correct

Fusies en overnames zijn complexe en tijdrovende gebeurtenissen. Zie niets over het hoofd, herken tijdig de fouten zorg dat u de RJ 216 correct toepast.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 99,00
Prijs niet-leden: € 119,00
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 2
RB Algemeen 2
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Controleleider, Teamleider/Relatiebeheerder
Resultaat:

U past de RJ 216 correct toe. U voorkomt fouten omdat u weet welke specifieke onderwerpen in de praktijk fout kunnen gaan óf juist niet als aandachtspunten worden herkend

De auteur

Dr. Bart Kamp RA

Dr. Bart Kamp RA is lid van de vaktechnische staf van de RJ, verbonden aan het Bureau Vaktechniek van BDO en aan Tilburg University.


.

Inhoud

Fusies en overnames zijn complexe en tijdrovende gebeurtenissen. Zie niets over het hoofd, herken tijdig de fouten zorg dat u de RJ 216 correct toepast.

Er gaat in de praktijk veel mis bij de verwerking van een fusie of overname in de jaarrekening. Bijvoorbeeld bij het bepalen van de goodwill. Waar moet u bij een fusie of overname bij uw klant op letten? Welke hoofdvormen kunt u onderscheiden en hoe verwerkt u deze in de jaarrekening?

In deze module leert u alles over correct toepassen van de RJ 216 én bent u voorbereid op de meest voorkomende praktijkfouten.

  • De toepassing van de RJ 216
  • Veel voorkomende fouten en aandachtspunten:
    • De overnamedatum bepalen
    • Het waarderen van verkregen activa en verplichtingen
    • Voorwaardelijke nabetalingen (earn-out)
    • Negatieve goodwill
    • Overnames onder gemeenschappelijke leiding
    • Aandachtspunten bij de enkelvoudige jaarrekening

Wilt u meerdere E-learning modules per jaar volgen? Bekijk dan onze aantrekkelijke E-learning abonnementen. U heeft al een abonnement vanaf € 295 per jaar.

Datum & tijd

Datum & tijd:
U kunt zich het hele jaar inschrijven voor deze E-learning module
Beschikbaar
Cursuscode: ELEC13088

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren