Thuis in uw branche

Hoe gaat het met uw medewerkers?

Stress

Wordt er voldoende tijd ingepland voor opdrachten? Bespreekt u de werkdruk met uw medewerkers en reageert u actief op signalen over werkdruk? Hebben medewerkers naast de werkzaamheden voldoende tijd om hun opleiding te kunnen volgen? En hebben zij voldoende autonomie om nee te kunnen en durven zeggen als dit nodig is?

Nu de eerste SRA-kantoren het Cultuur- en gedragsonderzoek hebben afgerond, zien wij dat bij onze kantoren medewerkers ’s nachts niet wakker liggen door het werk. Ook ziet men er niet tegenop om met het werk te starten en is men niet cynisch tegenover het werk. Mooie uitkomsten, maar we zien ook verbeterpunten. Zo ervaart men niet dat men zelf kan bepalen wanneer iets af moet zijn, heeft men teveel werk te doen en achterstanden in de werkzaamheden. Ook geeft men aan te maken te hebben met veeleisende klanten.

Ieder mens is anders. Dus of uw medewerkers last hebben van werkdruk en -stress, verschilt per persoon. Maar hoe gaat u om met de werkdruk van uw medewerkers? Wordt er voldoende tijd ingepland voor opdrachten? En maakt u de werkdruk bespreekbaar? Reageert u actief op de signalen? 

Meer weten? Doe mee met ons Cultuur- en gedragsonderzoek.