Thuis in uw branche
Proefabonnement Nieuwsbank

Redactie Nieuwsbank

De vaste redactie van de Nieuwsbank en de adviesraad bestaan uit gerenommeerde specialisten. We stellen de leden van de redactie en de adviesraad op deze pagina kort aan u voor.

In de spotlights: Bert Bongers

Bert BongersAls fiscalist ben ik al ruim 30 jaar hoofdzakelijk actief in het mkb. In 1986 begonnen bij MKB-Nederland en ruim 11 jaar later overgestapt naar het College van Belastingadviseurs, de voorganger van het huidige Register Belastingadviseurs. Vanaf 1997 ook zelfstandig werkzaam onder de naam BFS (Bongers Fiscal Services), eerst parttime en vanaf 2003 fulltime.

Ik houd me voornamelijk bezig met fiscale voorlichting, via artikelen in vakbladen, het houden van lezingen, e-learning en deelname aan congressen. De fiscale wereld om ons heen verandert immers dagelijks door regelgeving en rechtspraak. Ondernemers moeten nu eenmaal tijdig inspelen op de fiscale actualiteit en zo voorkomen zichzelf tekort te doen. Wie fiscaal de juiste wegen bewandelt, bespaart meer geld dan er met hard werken is te verdienen. Naast fiscale voorlichting adviseer ik bedrijven en organisaties in het mkb.

Onder het motto "Makkelijker kan ik het niet maken, wel leuker", doe ik mijn best de toch als ietwat saai bekende fiscale materie toegankelijker te maken voor de ondernemer in het mkb. Zie ook mijn website www.belastingsite.nl.

In mijn vrije tijd mag ik me graag verdiepen in 'true crime', zoals de kidnap van het zoontje van Charles Lindbergh en de moord op John F. Kennedy. Ook de Formule 1 en de geschiedenis van Schotse malt whisky hebben mijn interesse, uiteraard met een lekker glaasje erbij.

Redactieleden

Saskia Sol

Saskia Sol-Vreeburg linkedin
Projectmanager / redactie / eindredactie SRA

Judith van Teeffelen Judith van Teeffelen linkedin
Projectmanager / redactie / eindredactie SRA
Bert Bongers  Drs. Bert Bongers linkedin
Fiscaal algemeen
Eigenaar Bongers Fiscal Services, voorheen werkzaam bij MKB-Nederland en het College van Belastingadviseurs.
Leone Bource  Mr. Léone Bource linkedin
Loonbelasting
Zelfstandig loonspecialist en verricht advieswerkzaamheden op het gebied van de loonheffingen. Léone is daarnaast auteur, docent en spreker op het gebied van loonheffingen.
Theo Gommer  Mr. Theo Gommer MPLA CCFP linkedin
Juridisch en Pensioen
Managing partner bij Gommer & Partners Pensioen Advocaten te Tilburg. Daarnaast is hij managing partner bij de &Gommer Pensions Group en van de Visitatie Commissie Pensioenfondsen B.V. Verder was hij bijna 10 jaar voorzitter van de Nederlandse Orde van Pensioen Deskundigen.
Monique van de Graaf  Mr. Monique van de Graaf linkedin
Arbeidsrecht en sociale verzekeringen
Arbeidsjurist bij Fokker Technologies Holding. Monique is gespecialiseerd in het arbeids- en sociaal zekerheidsrecht. Is tevens geregistreerd docent/trainer.
Myrthe Haas Mr. Myrthe Haas linkedin
Familierecht en erfrecht
Advocaat en Partner bij Gresnigt & Van Kippersluis Advocaten. Myrthe is gespecialiseerd in het familierecht en erfrecht.
Jan van Harten  Jan van Harten MPLA linkedin
Pensioenspecialist
Associate Partner Akkermans & Partners.
François van der Hoff  Drs. Francois van der Hoff linkedin
Bedrijfsopvolging en Familiebedrijven
Fiscalist en eigenaar van FISCAF belastingadvies, gespecialiseerd in de fiscale en juridische begeleiding van bedrijfsopvolging bij het familiebedrijf.
Ad Meeuwesen  Mr. Ad Meeuwesen EMoC linkedin
Compliance en privacy
Jurist en gecertificeerd compliance officer. Werkzaam bij KoutersVanderMeer, bureau voor prestatieverbetering. Ad geeft regelmatig trainingen en publiceert over genoemde vakgebieden. 
Leonie Pongers  Leonie Pongers linkedin
Loonbelasting
Belastingadviseur loonheffingen binnen De Jong & Laan accountants & belastingadviseurs.
Jeroen Rietvelt  Jeroen Rietvelt linkedin
Branchenieuws
Journalist, content- en (inbound)marketingstrateeg, eigenaar van Station Zeeland.
Jacquelien Siebenga  Jacquelien Siebenga-Moggré linkedin
Arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht
Advocaat bij Raadadvocaten, Jacquelien heeft een algemene praktijk en jarenlange ervaring in het arbeids- en sociale zekerheidsrecht.
Hannah Sluis  Mr. Hannah Sluis linkedin
Arbeidsrecht
Advocaat arbeidsrecht bij Sluis van den Berg advocaten. Tevens advocaat algemeen contracten recht.
Carola van Vilsteren  Mr. Carola van Vilsteren linkedin
BTW-specialist
Carola van Vilsteren heeft fiscaal recht gestudeerd en is directeur van Van Vilsteren BTW advies te Heelsum. Adviseert op het gebied van BTW, brengt BTW-risico's in kaart en implementeert BTW in bedrijfsprocessen.
Sebastian van Wijk  Mr. Sebastian van Wijk RB linkedin
Fiscaal Algemeen
Partner, fiscalist en adviseur familiebedrijf bij de Schipper Groep, verantwoordelijk voor fiscaal vaktechniek. Sebastian is lid van de SRA-commissie Vaktechniek Fiscaal en recenseert regelmatig fiscale boeken voor Het Register van het RB.
Maud Winthagen  Mr. Maud Winthagen linkedin
Familierecht
Advocaat bij Gresnigt & Van Kippersluis Advocaten. Maud adviseert en procedeert over alle facetten van het familierecht.

Contact

Heeft u inhoudelijke vragen of suggesties, neem dan contact met ons op!

Judith van Teeffelen
Eindredactie Nieuwsbank
E jvanteeffelen@sra.nl 
Saskia Sol-Vreeburg
Eindredactie Nieuwsbank
E ssol@sra.nl 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren