Thuis in uw branche

Fiscale cijfers: vakmanschap gebundeld in een praktisch belastingkompas

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

  • Publicatiedatum: 12-11-2020
Nathasja Elsbeek en Janus van Oorschot

Fiscale cijfers komt begin volgend jaar voor de 27ste keer uit, tegenwoordig als e-book en vergezeld van de handzame Belastingwaaier. Wat was het idee achter deze uitgave, wat is er in de loop van de jaren veranderd, wie waren/zijn de drijvende krachten erachter en wat staat er nog op stapel?

Voor wie de uitgave Fiscale cijfers nog niet kent: dit is een praktisch belastingkompas dat adviseurs, accountants en hun klanten jaarlijks meeneemt door het oerwoud aan fiscale en financiële cijfers en de belangrijkste onderdelen van het nieuwe Belastingplan. Handig voor de adviseur die op pad gaat, maar ook als relatiegeschenk voor klanten die daarnaast graag zelf iets willen opzoeken.

Het idee voor Fiscale cijfers is afkomstig uit de koker van Olav Notté (RSW), Bas Opmeer (FSV) en Jan Zweekhorst (BLM en bestuursvoorzitter van SRA). Het werd een gezamenlijk project en nog steeds zijn FSV en BLM, in overleg met SRA, verantwoordelijk voor de inhoud en het schrijfwerk. "Een jaar of acht geleden zijn we begonnen met een digitale variant, naast onze fysieke uitgave", vertelt Nathasja Elsbeek, senior belastingadviseur bij FSV en al twintig jaar betrokken bij Fiscale cijfers.

E-book

"Inmiddels is er geen fysieke uitgave van Fiscale cijfers meer, maar alleen een e-book dat kantoren aan hun eigen huisstijl kunnen aanpassen. We willen het e-book steeds slimmer en gebruikersvriendelijker maken, bijvoorbeeld door in de toekomst linkjes op te nemen naar andere publicaties met uitgebreide uitleg of toelichting. Daar is vooral SRA mee bezig. Daarnaast vraagt SRA gebruikers van Fiscale cijfers over hun ervaringen, zodat we ook op basis daarvan ideeën en verdere verbeteringen kunnen doorvoeren. Fiscale cijfers blijft op deze manier een levende, groeiende publicatie."

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur november 2020

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur