Thuis in uw branche

Geïntegreerde opleiding sluit naadloos aan op praktijk

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

  • Publicatiedatum: 8-7-2022
Hermien van Laviere Linda Verweij
Hermien van Laviere en Linda Verweij

Een jaar loopt de nieuwe, geïntegreerde praktijkopleiding Accountancy-MKB/AA nu. De eerste ervaringen zijn positief, blijkt uit een gesprek met trainee Linda Verweij en haar begeleider, Hermien van Laviere van Kreston Van Herwijnen. "De kennis is meteen toepasbaar op mijn werk."

Zou voor die ene klant geen wettelijke reserve gevormd moeten worden naar aanleiding van de recente herfinanciering? Dat legde assistent-accountant Linda Verweij onlangs voor aan haar collega Hermien van Laviere, tevens haar praktijkbegeleider voor de opleiding Accountancy-MKB/AA. Mooi dat ze hiermee kwam, vond Van Laviere. “Ik merk meteen dat de opleiding toegevoegde waarde heeft, we kunnen elkaar nog beter scherp houden.”

Sinds september vorig jaar volgt Verweij de nieuwe opleiding waarin het theorie- en praktijkgedeelte zijn geïntegreerd, verzorgd door SRA, in samenwerking met Full Finance. Ze merkt dat ze haar nieuwverworven kennis direct in de praktijk kan toepassen. “We begonnen met een vak over wet- en regelgeving. Die pak ik er tegenwoordig sneller bij, dat kan nieuwe inzichten opleveren. Mijn valkuil is dat ik door mijn ervaring soms wel denk te weten hoe het moet. Sinds ik elke vrijdag de opleiding volg, merk ik dat ik kritischer op mijn werk word.”

Online informatiebijeenkomst

Wil je meer weten over de geïntegreerde opleiding? Meld je aan voor de online informatiebijeenkomst 12 juli.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur juni 2022

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur