Thuis in uw branche

Heeft u marktconforme arbeidsvoorwaarden?

SRA-Salarisgebouw

  • Publicatiedatum: 26-4-2018

Betaalt u marktconform? Voldoet uw arbeidsvoorwaardenpakket nog wel aan deze tijd? Een up-to-date salarissystematiek is altijd belangrijk geweest. Maar nu, vanwege de krapte in de markt, meer dan ooit. Linda van Dijk, HR Adviseur en Theo Reuters, hoofd HRM, ontwikkelen voor uw kantoor een Salarisgebouw: een op maat actueel branchegericht pakket waarmee u weer jaren vooruit kunt.

Linda en TheoSRA beschikt over een grote database, het SRA-Salarisonderzoek waarin gegevens van 8500 medewerkers zijn opgenomen. Door middel van een jaarlijkse enquête onder de leden worden van zo’n stuk of veertig functies de start- en eindsalarissen geïnventariseerd. En er wordt gevraagd naar het werkelijke gemiddelde betaalde salaris per functie. Aan de hand van die start- en eindsalarissen wordt de SRA-Salaristabel opgesteld, hiërarchisch qua opbouw. Reuters: “Deze enquête is het grootste onderzoek in de branche en maakt dat wij over unieke informatie beschikken. Wij weten dus wat marktconform is en kunnen daarom een realistisch en betrouwbaar advies verstrekken.” De salarisschalen worden gespiegeld aan de markt om te controleren of SRA-kantoren ook buiten SRA marktconform opereren.

Vanaf een man of tien

Het Salarisgebouw wordt doorgaans ontwikkeld voor kantoren die een dergelijk gebouw nog niet hebben. Maar ook als het salarisbeleid toe is aan een update door bijvoorbeeld groei van de organisatie, een fusie of door het ontstaan van nieuwe functies die niet meer passen in de huidige systematiek. Reuters: “Heel kleine kantoren met één of twee medewerkers hoeven geen compleet Salarisgebouw op te zetten. Met een telefonisch advies komen we vaak al een heel eind.” Ook accountantskantoren tot een man of tien kunnen vaak snel, binnen een dag of twee, geholpen worden via mail en telefoon. Vanaf tien tot vijftien personeelsleden wordt het relevant en belangrijk om een goede salarissystematiek te ontwikkelen. Mede als gevolg van de huidige personeelskrapte.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur april 2018

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren