Thuis in uw branche

'Het roer in de controlepraktijk is om'

Schuiteman over de SRA-Cultuurscan

  • Publicatiedatum: 31-7-2019

Je stopt een thermometer in je organisatie en je denkt: dat kan echt een stuk beter. Het is Schuiteman geweest die mede met de SRA-Cultuurscan de kwetsbaarheden en verbeter punten van het kantoor in kaart bracht. In nog geen twee jaar tijd is het roer in de controlepraktijk om.

Wilma Hosang Jorrit KoopsVan een nieuwe visie tot aan complimentenkaarten en innovatieprijzen. “We zitten in het proces van stoomlocomotief naar TGV”, zegt Jorrit Koops, verantwoordelijk partner voor de controlepraktijk.

Hoe is het veranderproces gelopen?

Begin januari 2017 kwam de uitslag van de zogeheten 0-meting van de SRA-Cultuurscan voor de samenstel- en adviespraktijk en voor de controlepraktijk. De uitslag van de meting van de controlepraktijk loog er niet om. Koops: “Ik had die uitslag wel verwacht. Wij keken op een te traditionele wijze naar de accountantscontrole, meer zo van ‘dat doen we er even bij’. Resultaat: medewerkers van de controlepraktijk waren ontevreden en daarnaast was er een personeelstekort. Mensen zijn ook weggegaan en hebben een duidelijk signaal afgegeven.”

Signalen medewerkers

De duidelijke signalen van de (ex)-medewerkers en de uitslag van de 0-meting waren een accelerator voor Schuiteman. “We hebben HR gevraagd het rapport van de SRA-Cultuurscan integraal met onze mensen van de controle door te nemen en hen te vragen hoe we daarvan kunnen leren en hoe we het niveau verder kunnen brengen”, zegt Koops.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur juni 2019

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur