Thuis in uw branche

SRA-BiZ-rapport '2018 in Zicht' zet de toon voor discussie over groei mkb

  • Publicatiedatum: 17-11-2017

'Economisch herstel gaat aan meeste mkb'ers voorbij' staat vandaag in een artikel op de voorpagina van het FD, waarin opnieuw SRA uitgebreid wordt aangehaald. Er is sprake van een tweedeling binnen het mkb. Krapte op de arbeidsmarkt en de moeilijke toegang tot kapitaal zorgen ervoor dat de meerderheid van mkb-bedrijven wordt getemperd in hun groei.

Volgens SRA ervaart bijna een derde het gebrek aan financiering als bedreiging. De staatssecretaris belooft het mkb te helpen met financiële ondersteuning, vermindering van lastendruk en heldere regelgeving.

Ruim 200 SRA-leden gebruiken de BiZ-database met 160.000 jaarrekeningen voor hun klanten, om hen optimaal te laten presteren binnen hun branche. Sinds een paar jaar worden de data door SRA ook op macro-economisch niveau gebruikt om mkb-ontwikkelingen te monitoren ten behoeve van de belangenbehartiging van uw klanten.

Eerder deze week werden de uitkomsten van het SRA-rapport al breed in de pers onder de aandacht gebracht, waaronder het Financieele dagblad. De moeilijke toegang tot financiering voor kleine bedrijven trok de aandacht. 

Het FD-artikel 'Economisch herstel gaat aan meeste mkb'ers voorbij' kunt u hieronder - na inlog - downloaden.

Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren