Thuis in uw branche

SRA-Corona Barometer: positieve kentering sentiment coronacrisis

Meer dan helft SRA-kantoren verwacht meer thuis te blijven werken

  • Publicatiedatum: 10-6-2020
Corona barometer

De eerste positieve signalen die twee weken geleden zichtbaar werden, zijn nu onmiskenbaar: maar liefst 20% kenmerkt het algehele sentiment bij klanten als positief en ook het vertrouwen in de overheid en in de effectiviteit van de steunmaatregelen is opvallend positiever.

Voor 16% van de klanten wordt de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) aangevraagd. Voor 19% van de klanten worden liquiditeitsproblemen verwacht als de situatie de komende drie maanden niet verandert en voor 7% een faillissement. Deze percentages lagen de afgelopen maanden fors hoger.

Bij de verwachte omzetdalingen per branche valt op dat de verwachtingen voor het tweede kwartaal in de horeca iets minder negatief zijn.

Tot slot valt op dat SRA-leden de komende maanden meer op kantoor gaan werken met een verwachte bezettingsgraad op kantoor van 64%. Bijna de helft gaat meer dan voorheen online vergaderen met relaties, 57% gaat meer thuiswerken en 40% gaat meer online cursussen volgen.

 

Bekijk de resultaten van de SRA-Corona Barometer

Wat betekent de uitbraak van het Coronavirus voor uw kantoor en uw klant? In ons uitgebreide Dossier Corona hebben we de belangrijkste informatie helder op een rij gezet.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren