Thuis in uw branche

SRA roept leden op mee te doen aan debat over toekomst beroep

  • Publicatiedatum: 20-6-2014

Accountants hebben van de Tweede Kamer en minister Dijsselbloem de opdracht gekregen om de kwaliteit van de sector te verbeteren. Een werkgroep van zeven accountants, waaronder SRA-bestuurslid Diana Clement, houdt daarom op dinsdag 1 juli een digitaal debat. SRA roept haar leden op mee te doen aan dit online debat, dat duurt van 20.30 uur tot 21.30 uur.


Informatie over het digitaal debat van 1 juli

Voor deelname aan dit online debat is een pc of tablet genoeg. De werkgroep wil digitaal zoveel mogelijk input verzamelen over relevante onderwerpen, zoals governance, belonen & verdienen, cultuur en kwaliteit. Open, transparant, iedereen kan meedoen!


Tijd: 20.30 - 21.30 uur

Hervormingsplan

De werkgroep, samengesteld door accountantskantoren en de NBA, gaat invulling geven aan de brede interactie met samenleving en beroep. Daarbij zal ze zich in eerste instantie luisterend opstellen. Doel is het verzamelen van commentaren en aanbevelingen, om op basis hiervan met een hervormingsplan te komen met een breed maatschappelijk draagvlak.

De werkgroep gaat de komende weken individuele gesprekken voeren met ruim veertig stakeholders. Tevens organiseert ze twee nationale debatten over de toekomst van het accountantsberoep. Naast het digitale debat van 1 juli vindt er op 3 juli een 'live' debat plaats met opinieleiders in De Balie in Amsterdam. In de weken erna volgen bijeenkomsten in de regio en met gerichte doelgroepen.

De werkgroep werkt in opdracht van een stuurgroep met een diverse samenstelling, bestaande uit bestuurlijke vertegenwoordigers uit de sector en uit de samenleving. De samenstelling van de stuurgroep wordt binnenkort bekend gemaakt.


Leden werkgroep Toekomst accountantsberoep:

  • Diana Clement, Borrie/SRA
  • Arjan Brouwer, PwC
  • Nout van Es, EY
  • Theo Jongeneel, Deloitte
  • Marie-Pauline Lauret, Mazars (voorzitter)
  • Pieter-Paul Saasen, BDO
  • Caspar Segers, KPMG

Informatie over het project en de debatten is te vinden via www.accountant.nl/toekomst

.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren