Thuis in uw branche

Het derde steunpakket? Adviseer uw klant met de Nieuwsbrief Corona!

Voor alle SRA-leden

  • Publicatiedatum: 31-8-2020

Het kabinet heeft vrijdag 28 augustus het derde steunpakket gepresenteerd. Wat wijzigt er op hoofdlijnen?

  • Het derde steunpakket geldt tot 1 juli 2021.
  • De NOW 3.0 wordt soberder. Ieder kwartaal worden de eisen voor wat betreft de omzetdaling stapsgewijs aangescherpt. Tevens wordt ook de hoogte van de tegemoetkoming verder afgebouwd.
  • De compensatie vaste lasten (Tegemoetkoming voor Vaste Lasten MKB, TVL) is onder voorwaarden verhoogd naar € 90.000 voor een periode van drie maanden. Het omzetverlies moet vanaf januari hoger zijn om nog voor de TVL in aanmerking te komen.
  • De Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers kent in het derde steunpakket een vermogenstoets.
  • Ondernemers kunnen nog tot 1 oktober 2020 uitstel van belastingbetaling  of een verlenging van het uitstel aanvragen bij de Belastingdienst. Daarmee loopt voor alle ondernemers het uitstel uiterlijk op 1 januari 2021 af. Vanaf 1 januari 2021 is uitstel in beginsel niet meer mogelijk.

Let op! Wij willen voldoen aan de wens om actueel te zijn. Maar terwijl we aan het schrijven zijn, kunnen er vanuit de overheid nieuwe aanvullingen of verbeteringen van het steunpakket komen. Het overzicht in deze Nieuwsbrief Corona is geschreven met de kennis tot en met zondagavond 30 augustus 20.00 uur. 

Passende afbeeldingen

Wilt u de nieuwsbrief opmaken met een aantal bijpassende afbeeldingen? Wij hebben hieronder een aantal gratis rechtenvrije foto’s voor u klaargezet. 

Voor de adviseur: duiding Bureau Vaktechniek

Bureau Vaktechniek geeft telkens een update van de SRA-Praktijkhandreiking Coronamaatregelen, met daarin verdere fiscale duiding over de steunmaatregelen. Dat geldt ook voor de Praktijkhandreiking Coronamaatregelen, FAQ’s. Stel vooral uw vragen en leg uw suggesties voor aan Bureau Vaktechniek via onze vaktechnische helpdesk.

U kunt de Nieuwsbrief Corona hieronder - na de ledeninlog - downloaden.

Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren