Thuis in uw branche

Controle van de opbrengstverantwoording

Praktijkhandreiking

  • Publicatiedatum: 10-6-2021

In recente rapportages over de uitkomsten van kwaliteitsreviews op controledossiers (uitgevoerd door AFM, SRA en NBA) is veel aandacht besteed aan de reviewbevindingen ten aanzien van de controle van de opbrengstverantwoording.

De controle van de opbrengstverantwoording speelt bij veel jaarrekeningcontroles een grote rol. De opbrengsten van een entiteit vormen voor de gebruikers van de jaarrekening een belangrijke benchmark bij de beoordeling van de prestaties van de entiteit. Dit brengt ook het risico met zich mee dat het beeld van de jaarrekening wordt beïnvloed door de opbrengsten bewust verkeerd (te hoog of te laag, te vroeg of te laat) te verantwoorden.

Update 15 januari 2019: Deze praktijkhandreiking is op onderdelen verduidelijkt en voor wat betreft terminologie en layout in lijn gebracht met de andere controlegerelateerde praktijkhandreikingen. Het schema van de controleaanpak is geactualiseerd. De verwijzingen daarin en de toelichting daarop zijn in overeenstemming met de laatste versie van de HRA.

Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren