Sla menu over
Thuis in uw branche

Branchekennis

Automotive

Branchekennis
De automotivebranche staat voor grote veranderingen. Zo is er de groei van elektrisch rijden en de transitie van autobezit naar het delen van vervoersmiddelen. De auto wordt steeds meer een rijdende bron van data voor de autofabrikant, met alle uitdagingen van dien voor dealers en universele garagebedrijven.
Lees meer

Bouw

Branchekennis
Ondanks het groeiperspectief voor de komende periode kampt de bouw met grote belemmeringen, zoals de spanning op de arbeidsmarkt en de schaarste aan grondstoffen.
Lees meer

Detailhandel

Branchekennis
Waar een deel van de foodsector (supermarkten, speciaalzaken) heeft geprofiteerd van de coronacrisis, staat bij ondernemers met een fysieke winkel in het non-foodsegment het water soms tot aan de lippen. Ook personeelstekorten, hogere kosten en verstoringen in de toeleveringsketen zijn remmende factoren.
Lees meer

Horeca

Branchekennis
De horeca heeft het zwaar: huurverhogingen, hogere inkoopprijzen, hogere lonen, een gestegen energierekening, personeelstekorten en belastingschulden uit de coronatijd die moeten worden terugbetaald.
Lees meer

Industrie

Branchekennis
<img style="width: 140px; height: 125px; margin-right: 10px; margin-bottom: 10px; float: left;" src="~/media/7a65d1b6adbb4854a44d8c76ea6d34c7.ashx?la=nl-NL&amp;h=125&amp;w=140" _languageinserted="true"><p>Voor de industrie als geheel zijn de vooruitzichten positief. Ondanks alle tekorten en leveringsproblemen blijft de vraag sterk, mede door verdere digitalisering en verduurzaming. Wel staan de marges onder druk door hogere inkoop-, transport-, container- en energiekosten.</p>
Lees meer

Medische zorg

Branchekennis
<img style="width: 140px; height: 125px; margin-right: 10px; margin-bottom: 10px; float: left;" src="~/media/5385770e1999452988f58d181d4458e5.ashx?la=nl-NL&amp;h=125&amp;w=140" _languageinserted="true"><p>De medische zorg had voor de coronacrisis al te kampen met een personeelstekort. Een sterk werkgeversmerk en een strategisch personeelsbeleid met specifieke aandacht voor duurzame inzetbaarheid zijn onmisbaar.</p>
Lees meer