Thuis in uw branche

Voorbeeldtekst manifest

Wilt u ons geluid of manifest delen? Dan kunt u deze voorbeeldtekst gebruiken voor op uw eigen website, in een nieuwsbrief of voor social media.

Kies voor meer vertrouwen, minder regeldruk!

Als accountantskantoor ervaren wij dagelijks met welke administratieve lasten en regeldruk onze klanten in het mkb worden geconfronteerd. En de verwachting is dat dat na de verkiezingen nog erger wordt: driekwart van de ondernemers denkt geconfronteerd te worden met vooral meer eisen, meer regels en hogere kosten.

Regeldruk ontstaat onder meer doordat de overheid regelmatig op basis van incidenten maatregelen neemt en nieuwe wet- en regelgeving opstelt. Uitwassen bij een kleine groep ondernemers veroorzaken dan dat de hele branche of sector aangesproken wordt. Dit overheidswantrouwen schaadt het mkb en kost de samenleving uiteindelijk veel.

Ook in onze eigen sector, in de praktijk van ons accountantskantoor ervaren we deze controlereflex waarbij in het geval van incidenten, iedereen over één kam wordt geschoren. Maatregel wordt op maatregel gestapeld, met steeds verder oplopende regeldruk als gevolg. Het werk wordt er niet leuker op, en in combinatie met de huidige personeelsschaarste zorgt dat voor een neerwaartse spiraal.

De inzet van onze vereniging van accountantskantoren SRA, is om deze neerwaartse spiraal te doorbreken, om regeldruk en incidentenpolitiek in heel ondernemend Nederland uit te bannen.

Met het manifest 'Kies voor meer vertrouwen, minder regeldruk' roepen we iedereen en de politiek in het bijzonder op, om te investeren in vertrouwen, vereenvoudiging, voorspelbaarheid en oplossingen op maat.

Kiest u ook voor meer vertrouwen, minder regeldruk? Dat is essentieel voor een florerend mkb, sterke accountantskantoren, blijvende welvaart, banen, innovaties en maatschappelijke transities.