Thuis in uw branche

Uitvoeringswet Richtlijn Jaarrekening: de impact van micro-entiteiten

  • Publicatiedatum: 1-12-2015

Met de recente implementatie van de Europese Richtlijn (2013/34/EU) in het Burgerlijk Wetboek boek 2 Titel 9 is een nieuw regime in de verslaggeving een feit geworden. Naast grote, middelgrote en kleine entiteiten kennen we nu ook zogenaamde micro-entiteiten. SRA-Bureau Vaktechniek is zoals aangekondigd op basis van deze wetswijziging aan de slag gegaan met een Praktijkhandreiking voor uw kantoororganisatie waarin de impact van de micro-entiteiten en de vraagstukken die zij oproepen te behandelen.

De SRA-Praktijkhandreiking Micro-entiteiten was zo goed als gereed voor publicatie toen de NBA aankondigde een consultatie en een rondetafelbijeenkomst op 4 december 2015 te organiseren.

SRA-Bureau Vaktechniek heeft in de Commissie Kwaliteit Vaktechniek besloten een eigen standpunt te willen innemen, ook in het licht van de consultatie. Dit betekent dat de publicatie van de 'SRA-Praktijkhandreiking Micro-entiteiten; Uitvoeringswet Richtlijn Jaarrekening' wordt opgeschoven. SRA is zich bewust van de vele vragen die spelen in de praktijk. Wij doen er alles aan om u zo snel mogelijk te kunnen voeden met antwoorden en de wijze waarop u uw toegevoegde waarde als accountant kunt blijven etaleren.