SRA BIZ logo
...voor het ondernemende accountantskantoor.
 

Branche in Zicht

BiZ-Team

 • de échte cijfers voor het mkb
 • betrouwbare actuele benchmarkcijfers
 • kennis van circa 600 branches
 • praktische adviesinstrumenten
 • gedetailleerd vergelijk van uw klant met zijn concurrent 

Wij zijn hierin uniek!

SRA BiZ-team: Marianne Breckenridge, Ingmar Donkerbroek, Amida Elmoudni, Leonie Derksen, Monique van Harrewijn en Claudia van Engelenburg.

T 030 656 60 60
E biz@sra.nl 

Nieuw

SRA-BiZ Kennisdag 2020 (online) op 7 oktober: begeleid uw klanten met branchekennis

Hoe begeleidt u uw klanten uit de crisis? Om als onderneming succesvol te blijven is het van belang om te kunnen anticiperen, adapteren én innoveren. Stuurinformatie uit Branche in Zicht en branchekennis zijn hierbij belangrijker dan ooit! Laat u inspireren op de SRA-BiZ Kennisdag op 7 oktober vanaf 13 uur.

LaptopDe coronacrisis heeft het mkb hard geraakt met een omzetdaling in bijna alle sectoren tot gevolg. Om als onderneming succesvol te blijven is het van belang om te kunnen anticiperen, adapteren én innoveren! Willem Overbosch, auteur van het boek Toptrends voor ondernemers, neemt u met een inspirerend en praktisch verhaal mee in de wereld van innovatie in crisistijd. Tijdens de brancheworkshop gaat u samen met een sectorspecialist en workshopleider aan de slag.

U heeft de keuze uit de volgende 4 workshops:

 1. Transport
 2. Automotive
 3. Bouw
 4. Retail

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN >>

Laptop lees meer > sluit
Nieuw

Nieuw BiZ-platform en de toegevoegde waarde van dashboards

Achter de schermen wordt hard gewerkt om het BiZ-platform te migreren en uit te breiden. De aankomende periode wordt gebruikt om in fases te testen. Naast de ontwikkeling van het platform wordt op dit moment met dashboardpartijen samengewerkt voor een koppeling. Zo kunt u gegevens van uw klant in een dashboard visualiseren en vergelijken met de branchegemiddelden uit BiZ.

Dashboards geven de ondernemer inzicht en controle. De ondernemer wil sturen op relevante, actuele informatie over zijn onderneming en zijn financiële situatie. Dashboards met de juiste stuurinformatie en KPI's maken dit mogelijk. Zeker als de data uit verschillende bronnen op een overzichtelijke manier worden gepresenteerd en de ondernemer interactief kan inzoomen op de voor hem relevante gegevens.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Huisartsen dashboard 
Huisartsen dashboard 

Toegevoegde waarde

Als accountant kunt u dashboards inzetten om uw klanten optimaal te informeren en adviseren. Met data kunt u de mooiste dasboards creëren, maar het is vooral belangrijk dat u klant- of branchespecifieke dashboards maakt die toegevoegde waarde leveren.

Combineer informatie

Door financiële en operationele informatie te combineren met trends en ontwikkelingen in de branche biedt u meerwaarde voor uw klanten. Zeker als u de omzet per vierkante meter voor uw klant kunt berekenen en vergelijken met de branche.

Gebruik het nieuwe BiZ-platform

Met de gegevens uit het nieuwe SRA-BiZ-platform is het nu mogelijk de branchegemiddelden op het niveau van de jaarrekening te verwerken in een dashboard voor de ondernemer. Het nieuwe platform maakt het mogelijk dashboards te realiseren op basis van actuele tussentijdse cijfers, non-financials en KPI’s.

Logo Comandi

Comandi heeft al een koppeling met SRA-BiZ en met het nieuwe SRA-BiZ-platform zullen meer dashboardpartijen aanhaken.

Huisartsen dashboard lees meer > sluit
Nieuw

BiZ-workshop op 30 september: adviseren met BiZ

Tijdens deze workshop leert u om door middel van de BiZ-benchmarkdata het gedrag achter de cijfers te herkennen, waarmee u ondernemers helpt om succesvoller te worden.

In deze onzekere tijd kunt u hiermee het verschil maken bij uw klanten. Tevens krijgt u handige tips om het gebruik van BiZ binnen uw kantoor te verbeteren, zodat u meer rendement uit SRA-BiZ haalt.

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN >>

Meer informatie

Amida-Elmoudni

Amida Elmoudni
E aelmoudni@sra.nl
T 030 656 60 60

lees meer > sluit
Nieuw

Branche-expertgroepen: vergroot uw kennis en netwerk

Heeft u klanten in de eerstelijns zorg, automotive, transport of horeca en vindt u het interessant om kennis te delen om hiermee het verschil te maken bij uw klanten? De expertgroepen voor deze vier branches komen vier keer per jaar bijeen en bieden u een uniek kennisnetwerk.

Elke bijeenkomst is een spreker uit ons netwerk te gast, bijvoorbeeld BOVAG-directeur Peter Niesink bij de branche-expertgroep Automotive in november.

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN >>

Auto lees meer > sluit
Nieuw

Corona-brancherapporten in BiZ-platform: unieke financiële analyse vóór en na de crisis

Met BiZ kunt u tijdens de coronacrisis het verschil maken bij uw klanten, niet alleen als het gaat om financiële beslissingen om te saneren maar ook om te innoveren.

Aan welke knoppen moet de klant draaien? Daarbij wilt u niet alleen terugkijken naar 2019 maar ook vooruitkijken naar de kansen en bedreigingen in 2020 en verder. Vanuit het BiZ-platform zijn nu corona-brancherapporten beschikbaar met een unieke financiële analyse van de branche vóór en na de crisis.

De branches waarvoor een actueel corona-brancherapport beschikbaar is, zijn:

 • automotive
 • bouw
 • detailhandel
 • horeca
 • industrie
 • medische zorg
 • transport
 • specialistische zakelijke dienstverlening.

Heeft u klanten in deze branches, doe hier dan uw voordeel mee. Exclusief voor BiZ-abonnees.

SRA-BiZ: harde cijfers mkb

Nieuw in het brancherapport is dat de verwachte effecten van de coronacrisis op de toekomstige liquiditeitspositie in de branche zijn toegevoegd, alsmede een toelichting hoe u deze moet duiden.

Met ruim 8000 mkb-jaarrekeningen 2019 uit de BiZ-database zijn cijfermatige berekeningen gemaakt op brancheniveau, in dit geval de economische veerkracht van de acht bovenstaande branches in vergelijking tot de rest van het mkb. Deze harde data zijn uniek in Nederland en geven feitelijke informatie over de financiële uitgangspositie per 1 januari 2020, onder meer de kredietwaardigheid (PD-rating) en de solvabiliteit. Deze cijfers zijn nog niet eerder naar buiten gebracht, en dus een goed middel om u te onderscheiden bij uw klanten.

Op basis van de harde cijfers worden scenario’s voor 2020 en voor de eerste helft van 2021 doorgerekend. Hiervoor is gebruik gemaakt van de indicatieve prognosecijfers van de sectorspecialisten van de Rabobank voor het tweede kwartaal van dit jaar tot en met het tweede kwartaal van 2021. Dit zijn procentuele inschattingen van het omzetverlies per kwartaal (t.o.v. 2019) als gevolg van de coronacrisis. Voor het eerste kwartaal van 2020 maken we gebruik van het CBS. Deze inzichten worden gebruikt om met BiZ-data de verwachte liquiditeitspositie per kwartaal te berekenen tot en met het tweede kwartaal van 2021.

Waar vindt u de rapporten?

Als abonnee kunt u de rapporten nu opvragen vanuit het platform. U doet dit door bij het opvragen van een rapport te kiezen voor het brancherapport. Maakt u gebruik van losse downloads, dan kunt u handmatig een klantrapport opvragen via biz@sra.nl. Voor meer informatie, mail naar biz@sra.nl of vraag naar een van de collega’s van het BiZ-team op tel. 030 656 60 60.

lees meer > sluit