SRA BIZ logo
...voor het ondernemende accountantskantoor.
 

Branche in Zicht

BiZ-team

  • de échte cijfers voor het mkb
  • betrouwbare actuele benchmarkcijfers
  • kennis van circa 600 branches
  • praktische adviesinstrumenten
  • gedetailleerd vergelijk van uw klant met zijn concurrent 

Wij zijn hierin uniek!

SRA BiZ-team: Marianne Breckenridge, Leonie Derksen, Amida Elmoudni, Tony van Oorschot en Wilma Hosang

T 030 656 60 60
E biz@sra.nl 

Nieuw

Welke BiZ-rapporten (2018) zijn beschikbaar? Bekijk het overzicht!

De omvang van de benchmark blijft groeien: in totaal zijn er meer dan 270.000 jaarrekeningen, waarvan ruim 41.900 jaarrekeningen 2018. Wanneer u vervolgens selecties maakt op regio (Nielsendistrict), omvang en rechtsvorm zijn maar liefst 4.967 benchmarks 2018 beschikbaar voor 422 verschillende SBI-codes (dd. 10 december 2019). Dit biedt nieuwe kansen om uw klanten nog specifieker van advies te voorzien.

Wilt u het aantal SBI-code's waarop gebenchmarkt kan worden vergroten? En wilt u de nauwkeurigheid van de benchmarks verder verbeteren? Controleer of de aftapkraan van uw kantoor aan staat, en zo niet: doe dat dan alsnog. Gezamenlijk vergroten we het succes van de benchmark. Wilt u weten welke benchmarks inmiddels beschikbaar zijn?

Beschikbaar per 10 december

9312 - Buitensport
4743 - Winkels in audio- en videoapparatuur of in een algemeen assortiment van witen bruingoed
4777 - Winkels in juweliersartikelen en uurwerken
3109 - Vervaardiging van overige meubels
01305 - Teelt van boomkwekerijgewassen in de volle grond
80 - Beveiliging en opsporing
52109 - Opslag in distributiecentra en overige opslag (niet in tanks, koelhuizen e.d.)
01422 - Overige vleesveehouderij en zoogkoeienbedrijven

lees meer > sluit
Nieuw

Verwacht: BiZ-jaarrapport '2020 in Zicht'

Binnenkort verschijnt een extra uitgebreide jubileumeditie '2020 in Zicht'; interessant om uw klanten te voorzien van de nieuwste verwachtingen en trends voor het nieuwe jaar.

Het midden- en kleinbedrijf groeit op alle fronten en is de drijvende kracht achter de Nederlandse economie. Voor 2020 zijn mkb-ondernemers financieel gezien opnieuw erg positief gestemd. Toch past hierbij ook enige reserve, omdat het mkb gevoelig blijft voor conjuncturele schommelingen. Als het mkb structureel vooruit wil, zal het juist nu meer moeten investeren in innovaties en transities. Op welke manier?

Dat leest u in het nieuwste BiZ-rapport '2020 in Zicht' dat op 24 januari 2020 verschijnt, gecombineerd met persberichten en advieswijzers voor uw klanten in acht branches. Het rapport wordt een extra dikke jubileumeditie ter ere van het 30-jarig bestaan van SRA met interviews en visies van ruim twintig branchespecialisten uit ons netwerk, hoogleraren Van der Sluis en Volberda en staatssecretaris Mona Keijzer. Zet de datum alvast in uw agenda en doe er straks uw voordeel mee bij uw klanten!

Contact

Leonie Derksen 

Leonie Derksen
Kennismanager
E lderksen@sra.nl
T 030 656 60 60

lees meer > sluit
Nieuw

Duurzaamheidsonderzoek Transport: doe mee!

Heeft u klanten in het goederenvervoer over de weg? De SRA-Branche-expertgroep Transport doet onderzoek naar de beste kansen op het gebied van duurzaamheid.

Bijvoorbeeld: is investeren in een elektrische truck verstandig en zo ja, wat is dan het beste moment?

Stuur dit onderzoek naar uw klanten; als ze de enquête voor 13 januari invullen dan krijgen zij eind januari de uitkomsten retour met de actuele visie, kansen en bedreigingen op het gebied van duurzaamheid in de transportbranche. U kunt de resultaten t.z.t. ook opvragen via biz@sra.nl.

Voorbeelduitnodiging:

Geachte transportklant,

Samen met u staan we voor een aantal belangrijke uitdagingen in uw branche: zo rijdt gemiddeld 1 op de 4 auto’s leeg, uit het klimaatakkoord blijkt dat de sector zes maal zo effectief moet worden en trucks mogen vanaf 2025 alleen nog met 'zero emission' veel binnensteden in.

Ons kantoor maakt deel uit van de SRA-Branche-expertgroep Transport. Vanuit dat netwerk en in samenwerking met andere kennispartners zoals Dinalog, hebben we de mogelijkheid om uw organisatie op weg te helpen met het realiseren van ambities op het gebied van duurzaamheid. Bijvoorbeeld het maken van minder -, andere - of schonere kilometers.
Daarom wil ik u vragen om voor 13 januari 2020 deze vragenlijst te beantwoorden.

De verwerking van de resultaten is anoniem. Als u bij vraag 20 uw mailadres achterlaat, dan krijgt u eind januari de terugkoppeling van de resultaten in uw branche via onze branchevereniging SRA.

Alvast bedankt!

Naar de vragenlijst >>

Laptop lees meer > sluit
Nieuw

Nieuw programma Branche-expertgroepen 2020

Doe mee met een van onze vier branche-expertgroepen in de Horeca, Automotive, Medische Zorg of Transport? U versterkt uw netwerk en expertise en bouwt een kennisvoorsprong op voor uw klanten in de branche.
lees meer > sluit