SRA BIZ logo
...voor het ondernemende accountantskantoor.
 

Branche in Zicht

BiZ-Team

 • de échte cijfers voor het mkb
 • betrouwbare actuele benchmarkcijfers
 • kennis van circa 600 branches
 • praktische adviesinstrumenten
 • gedetailleerd vergelijk van uw klant met zijn concurrent 

Wij zijn hierin uniek!

SRA BiZ-team: Claudia van Engelenburg, Ingmar Donkerbroek, Amida Elmoudni, Leonie Derksen en Monique van Harrewijn.

T 030 656 60 60
E biz@sra.nl 

Nieuw

Klankbordgroep enthousiast over het nieuwe BiZ-platform

Op 6 en 8 oktober heeft de klankbordgroep BiZ opnieuw een update gekregen over het nieuwe BiZ-platform en hebben de leden zelf kunnen testen. De klankbordgroep is enthousiast over het platform, vooral de mogelijkheden om aanvullende cijfers en kpi’s te benchmarken en over de nieuwe rapporten.

Klankbordgroep BiZDe vormgeving is gemoderniseerd en het eigen kantoorlogo staat in het rapport. Ook is het straks mogelijk om detailrapporten, meerjarenvergelijkingen en rapporten met branche-kpi’s te downloaden. Klik op de afbeelding hiernaast voor een vergroting. 

SRA zal de komende maanden met hulp van de klankbordkantoren de laatste tests uitvoeren. Daarna gaan we gefaseerd over naar het nieuwe platform. De migratie naar het nieuwe platform is een goed moment om het gebruik van BiZ binnen het kantoor een boost te geven. SRA zal u hierin ondersteunen en de juiste tools aanreiken. Zodra de BiZ-kantoren over zijn naar het nieuwe platform, gaan we verder met het benchmarken van tussentijdse cijfers.

Wilt u meer weten over het nieuwe platform, neem dan contact op met Claudia van Engelenburg of Monique van Harrewijn. T 030 656 6060 of E biz@sra.nl

Klankbordgroep BiZ lees meer > sluit
Nieuw

BiZ-Kennisweek (7 t/m 10 december): schrijf nu in!

Tijdens de online BiZ-kennisweek wordt u uitgedaagd en geïnspireerd om uw klanten te laten excelleren, vanuit uw rol als Trusted Business Advisor (TBA).
 • Ben TiggelaarDr. Ben Tiggelaar: key note
 • Jan van der Doelen: sectormanager Bouw, Onroerend Goed & Leisure bij ING Nederland.
 • Bas van der Geest: commercieel directeur bij familiebedrijf Gebr. van der Geest schilder- en vastgoedonderhoud.
 • Mirjam van der Rijt: mede-eigenaar van Autobedrijf John van der Rijt en oprichter van Verenigde Autobedrijven Samen Sterk, VASS.
 • Hans Joosten: branchemanager bij BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven.
 • Andries Vlot: directeur en eigenaar van transportbedrijf TSN Groen en Stichting Vlotter naar een betere wereld.
 • Bart Banning: Sector Banker Transport en Logistiek bij ABN AMRO.
 • Antonio van den Hengel: eigenaar van Sabrosa Kitchen&Bar en Catering Centraal.
 • Michiel van Noort: Senior Adviseur bij HTC Advies (Horeca, recreatie en catering).
 • Drs. Bert Duurland: bedrijfskundig econoom.

Branchespecialisten en ondernemers in de automotive, bouw, horeca en transport helpen u tijdens de diverse brancheworkshops om tot een ontwikkelagenda te komen voor een adviesgesprek, en u leert om aan de hand van het nieuwe BiZ-platform het gesprek aan te gaan. Onbeperkte deelname voor BiZ-abonnees. Komt u ook?

TIP! Schrijf met zoveel mogelijk enthousiaste collega’s in, maak een verdeling over de workshops en wissel na afloop de opgedane kennis en ervaring uit.

De BiZ-Kennisweek in een notendop:

 • Onbeperkte deelname voor BiZ-abonnees (online)
 • Praktische workshops over de nieuwe mogelijkheden van BiZ
 • Dr. Ben Tiggelaar: hoe wordt u een effectieve, vertrouwde adviseur?
 • Brancheworkshops: bouw, automotive, transport, horeca
 
lees meer > sluit
Nieuw

Branche-expertgroep Medisch (25 november): impact WTZA

De Branche-expertgroep Medisch duikt onder leiding van Holla Advocaten én Accountants voor de Gezondheidszorg in het WTZA-thema: de nieuwe rapportageplicht en de gevolgen voor de jaarverslaggeving vanaf 1 januari 2022, ook in relatie tot de Governance Code Zorg, de WNT en het UBO-register.

De WTZA geldt ook voor kleine zorgaanbieders zoals huisartsen.

lees meer > sluit
Nieuw

Branche-expertgroep Transport op werkbezoek bij Visser Duiven

De Branche-expertgroep Transport & logistiek was op 5 oktober op werkbezoek bij Visser Duiven. Interessant om te zien hoe het familiebedrijf de focus heeft gelegd op IT en data, waarmee operationele cijfers continu worden vergeleken met de financiële cijfers en strak gestuurd wordt op rendement.

Branche-expertgroep transportBij de volgende meeting op 16 december is de ILT te gast over de aandachtsgebieden in de controles. 

Branche-expertgroep transport lees meer > sluit
Nieuw

Welke BiZ-rapporten (2020) zijn beschikbaar? Bekijk het overzicht!

De omvang van Branche in Zicht blijft groeien: in totaal zijn er zo'n 359.000 jaarrekeningen, waarvan ruim 28.000 jaarrekeningen 2020.

Voor 2019 zijn er ruim 42.000 jaarrekeningen in de database. Naar verwachting zal dit, net als voor voorgaande jaren, in het komende jaar verder toenemen tot meer dan 50.000 jaarrekeningen. Op dit moment zijn er benchmarks voor 405 verschillende SBI-codes beschikbaar. Met de segmentatie-mogelijkheden op regio, omvang en/of rechtsvorm komt het totaal op 4.750 benchmarks 2019. Dit biedt nieuwe kansen om uw klanten nog specifieker van advies te voorzien.

Wilt u het aantal SBI-code's waarop gebenchmarkt kan worden vergroten? En wilt u de nauwkeurigheid van de benchmarks verder verbeteren? Controleer of de aftapkraan van uw kantoor aan staat, en zo niet: doe dat dan alsnog. Gezamenlijk vergroten we het succes van de benchmark. Wilt u weten welke benchmarks inmiddels beschikbaar zijn?

Beschikbaar per 30 september

453 Handel in auto-onderdelen en -accessoires
46694 Groothandel in appendages, technische toebehoren e.d.
lees meer > sluit