SRA BIZ logo
...voor het ondernemende accountantskantoor.
 

Branche in Zicht

BiZ-Team

  • de échte cijfers voor het mkb
  • betrouwbare actuele benchmarkcijfers
  • kennis van circa 600 branches
  • praktische adviesinstrumenten
  • gedetailleerd vergelijk van uw klant met zijn concurrent 

Wij zijn hierin uniek!

SRA BiZ-team: Marianne Breckenridge, Ingmar Donkerbroek, Amida Elmoudni, Leonie Derksen, Monique van Harrewijn en Claudia van Engelenburg.

T 030 656 60 60
E biz@sra.nl 

Nieuw

Brancherapport bouw

Bent u benieuwd naar de nieuwe brancherapporten in het BiZ-platform die u voor 2020 kunt downloaden? Bekijk hier alvast het voorbeeldexemplaar voor de utiliteitsbouw.

BouwVoor uw klanten in de bouw, automotive, horeca, detailhandel, industrie, medische zorg, specialistische zakelijke diensten en transport vindt u vergelijkbare rapporten in het platform. Dus verras uw klanten met een geheel geactualiseerd brancherapport. Naast unieke data over het coronajaar 2020 en een benchmark met het gemiddelde, bevat deze de ontwikkelingen in de branche en duiding van de cijfers.

Bouw lees meer > sluit
Nieuw

Klankbordgroep BiZ

Uw mening, kennis en inzichten zijn voor ons van groot belang. Daarom onze waardering voor de leden van de klankbordgroep BiZ, die al geruime tijd meedenken over het nieuwe BiZ-platform. Dit heeft ons tijdens het ontwikkeltraject geholpen bij het aansturen van het project en het bepalen van de prioriteiten, ook voor de langere termijn.

Visioplanner heeft in de afgelopen maanden verder gebouwd en gestabiliseerd en hoewel het bouwen van het platform niet zo snel gaat als we zouden willen, is het goede nieuws dat we nu weer kunnen testen. De komende maanden willen we opnieuw testsessies inplannen met de klankbordgroep waarna we verwachten te kunnen starten met de pilot.

Ook na de livegang van het nieuwe BiZ-platform, willen we de klankbordgroep BiZ voortzetten om in co-creatie een optimaal werkend platform in te richten en neer te zetten.

Wilt u deelnemen aan de klankbordgroep BiZ of heeft u in de tussentijd nog vragen, aarzel niet om contact op te nemen.

Monique van Harrewijn

Monique van Harrewijn
Product Development Manager
E mvanharrewijn@sra.nl
T 030 656 60 60

lees meer > sluit
Nieuw

Branche-expertgroepen

De branche-expertgroepen automotive, horeca, transport en medische zorg komen vier keer per jaar bijeen. Ze vormen een netwerk waar veel kennis en ervaring wordt gedeeld met interessante gastsprekers en geregeld bedrijfsbezoeken.

Regelmatig verschijnen branchesignaleringen met specifieke adviesonderwerpen van hun hand waar u uw voordeel mee kunt doen.

Voor het najaar staan in elk geval de volgende thema’s en sprekers op de planning:

  • Horeca: ondernemen tijdens en na corona, financiering en data management met kassasystemen. 
  • Transport: duurzaamheid, werkbezoek, ILT en de aandachtsgebieden in de controles
  • Automotive: Wwft, werkbezoek, duurzaamheid, ondernemen met smalle marges. 
  • Medische zorg: actualiteiten eerstelijns zorg, juridische actualiteiten, controle in de zorg, gebruikelijk loon medisch specialist. 

Doet u mee?

Contact

Leonie Derksen

Leonie Derksen
Kennismanager
E lderksen@sra.nl
T 030 656 60 60

lees meer > sluit
Nieuw

Mkb-branchescan (reminder)

De Mkb-branchescan is vernieuwd met de financiƫle BiZ-data over 2020 en benchmarkt de verwachtingen voor 2021. Bekijk het voorbeeldrapport voor detailhandel.

Mkb-branchescan banner

Tip: zet de branchescan in voor een zomeractie voor (potentiële) klanten. 

Ook uw klanten in de automotive, bouw, horeca, industrie, zorg, transport en specialistische zakelijke diensten krijgen na het invullen een gebenchmarkt rapport in hun branche. Plaats de scan op uw eigen website; een ideale adviestool in een turbulente tijd. Er zijn geen kosten aan verbonden en u krijgt de scan direct na uw aanvraag toegezonden met een instructie en een uitnodigingsmail voor uw klanten.

Voor meer informatie, neem contact op met Leonie Derksen, T 030 656 60 60 of scans@sra.nl.

Mkb-branchescan banner lees meer > sluit
Nieuw

Welke BiZ-rapporten (2020) zijn beschikbaar? Bekijk het overzicht!

De omvang van Branche in Zicht blijft groeien: in totaal zijn er meer dan 349.500 jaarrekeningen. De eerste 21.648 jaarrekeningen 2020 zijn ook al binnen, en daarmee ook al de eerste 2538 benchmarks voor 257 verschillende SBI codes (dd. 27 juli).

Voor 2019 zijn er ruim 42.000 jaarrekeningen in de database. Naar verwachting zal dit, net als voor voorgaande jaren, in het komende jaar verder toenemen tot meer dan 50.000 jaarrekeningen. Op dit moment zijn er benchmarks voor 405 verschillende SBI-codes beschikbaar. Met de segmentatie-mogelijkheden op regio, omvang en/of rechtsvorm komt het totaal op 4.750 benchmarks 2019. Dit biedt nieuwe kansen om uw klanten nog specifieker van advies te voorzien.

Wilt u het aantal SBI-code's waarop gebenchmarkt kan worden vergroten? En wilt u de nauwkeurigheid van de benchmarks verder verbeteren? Controleer of de aftapkraan van uw kantoor aan staat, en zo niet: doe dat dan alsnog. Gezamenlijk vergroten we het succes van de benchmark. Wilt u weten welke benchmarks inmiddels beschikbaar zijn?

Beschikbaar per 27 juli

222 Vervaardiging van producten van kunststof
0124 Teelt van appels, peren, pruimen, kersen en andere pit- en steenvruchten
lees meer > sluit