Thuis in uw branche

Intervisie voor de Praktijkbegeleider

Vertaal uw eigen praktijkvragen naar gerichte oplossingen

Leren door uitdagingen uit (eigen) werksituaties gezamenlijk te bespreken. Dat is de kern van intervisie. Verbeter uw functioneren door continu alert te zijn op uw eigen ontwikkeling en die van uw trainee.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 245,00
Prijs niet-leden: € 245,00
Groepsgrootte: 9
PE-uren/punten:
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Controleleider, Teamleider/Relatiebeheerder
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

  • Mijn rol als praktijkbegeleider te verdiepen en mede daardoor de trainee te helpen oplossingsgericht naar praktijkvragen te kijken.

Uw docent

Frank Serraarens

Frank Serraarens is vaardigheidstrainer bij SRA.

Alle docenten

Inhoud

Leren door uitdagingen uit (eigen) werksituaties gezamenlijk te bespreken. Dat is de kern van intervisie. Verbeter uw functioneren door continu alert te zijn op uw eigen ontwikkeling en die van uw trainee.

Als praktijkbegeleider begeleidt u uw trainee en in die begeleiding vervult u een aantal verschillende rollen. U bent trajectbewaker, coach, vakinhoudelijk begeleider en beoordelaar. In die verschillende rollen kunt u tegen verschillende zaken aanlopen. Hoe motiveert u een trainee? Of hoe zorgt u ervoor dat uw trainee klaar is voor het mondeling examen? En hoe maakt u een lastig issue met uw trainee bespreekbaar?

Door het uitwisselen van uitdagende praktijksituaties met andere praktijkbegeleiders gaat u tijdens deze intervisie aan de slag om te zorgen dat u uw rol(len) nog beter kunt vervullen.

U leert uw praktijkvraagstukken en die van uw mede-praktijkbegeleiders gestructureerd te analyseren. Welke invalshoeken en oplossingen zijn er mogelijk? En hoe maakt u de juiste keuze met maximaal rendement voor het leerproces van uw trainee?

  • Reflecteren op uw eigen rol
  • Wat beïnvloedt uw functioneren?
  • Hoe komt u gestructureerd tot een oplossing?
  • Adviseren en reflecteren
  • Leren van situaties bij andere praktijkbegeleiders

Locatie & Datum

Datum & tijd:
Donderdag 2 november 2023 van 15:30 uur tot 18:00 uur
Beschikbaar
Locatie: SRA in Utrecht /routebeschrijving
Cursuscode: EOCU37115

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren