Thuis in uw branche

Alfa Accountants en Adviseurs en ABAB onderzoeken mogelijke fusie

  • Publicatiedatum: 13-12-2023
Hand schudden

Alfa Accountants en Adviseurs en ABAB onderzoeken een mogelijke fusie om hun krachten te bundelen. De dienstverlening en de klantenportefeuilles passen goed bij elkaar en de kantoorlocaties van beide organisaties zijn aanvullend. Zowel Alfa als ABAB willen graag een onderneming zijn die volledig eigendom is van de medewerkers. Beide organisaties vinden dit een goed alternatief voor een partnerstructuur of private equity. Gezamenlijk hebben ze circa 2.000 medewerkers.

Mocht het tot een fusie komen, dan wordt de nieuw gevormde organisatie een toonaangevende aanbieder van accountants- en adviesdiensten voor het midden- en kleinbedrijf. Een organisatie met sterke wortels in de agrarische sector. Alfa en ABAB onderscheiden zich doordat ze dicht bij hun klanten zitten en kwaliteit bieden met een mensgerichte benadering. Bovendien zijn ze beide impactgedreven en niet primair winstgedreven.

Samenwerking

De redenen waarom Alfa en ABAB een mogelijk samenwerkingsverband onderzoeken zijn legio. Beide partijen begeleiden sinds jaar en dag ondernemers als adviseur en willen bijdragen aan een betere wereld. Beide kantoren willen een onafhankelijke stabiele accountants- en adviesorganisatie zijn én blijven. Zowel voor klanten als voor het steeds schaarser wordende talent. Door schaalvoordelen profiteren beide kantoren van de benodigde investeringen in digitale producten en uitbreiding van de dienstverlening. Dat maakt het voor Alfa en ABAB logisch om te onderzoeken hoe beide partijen elkaar kunnen versterken.

Onderzoek

De partijen spreken met elkaar over de vormgeving van de mogelijke samenwerking. Afhankelijk van de uitkomsten en na het inwinnen van benodigde adviezen en goedkeuringen kan een mogelijke fusie in het eerste half jaar van 2024 plaatsvinden. Uiteraard wordt daarbij, naast eerdergenoemde adviezen, consultatie en goedkeuringen, rekening gehouden met de vereiste medezeggenschaps- en regulatoire trajecten (inclusief ACM en AFM).