Thuis in uw branche

Kwaliteit op peil

Goede kwaliteit is van belang in de accountancymarkt. Voor het maatschappelijke verkeer, ondernemers,  toezichthouders en voor accountantskantoren zelf. SRA zet zich in het publiek belang in om die kwaliteit bij grotere én kleine kantoren op een kwalitatief goed en juist peil te houden.

In de fiscale praktijk, de samenstelpraktijk en in de wettelijke en vrijwillige controlemarkt. Goede kwaliteit geldt vanzelfsprekend voor alle dienstverlening van SRA-kantoren.

Periodieke review

Kwaliteit staat al meer dan 25 jaar centraal bij SRA. Als eerste accountantsorganisatie startten wij in 1994 met een periodieke review accountancy onder de leden. In 2012 kwam daar de fiscale review bij. Elk SRA-kantoor kiest met het lidmaatschap voor getoetste kwaliteit. Transparantie over deze kwaliteit is ook van belang. Ondernemers zelf, hun stakeholders zoals financiers, de belastingdienst, toeleveranciers, eigen personeel en OR mogen kunnen vertrouwen op de dienstverlening van SRA-accountants en –fiscalisten.

Kwaliteitsinvesteringen monden uiteindelijk uit in onderscheidend vermogen. Daarvoor hoef je niet op de trom te roffelen. Waar het om gaat is, dat ondernemers en de diverse stakeholders waarmee SRA aan tafel zit, dat zelf ervaren.

Meer lezen