Thuis in uw branche

Praktijkopleiding MKB

Om accountant te worden, moet je naast een theoretische opleiding ook de praktijkopleiding volgen. De Praktijkopleiding MKB duurt nominaal drie jaar. Het is ook mogelijk om de geïntegreerde opleiding Accountancy-MKB/AA te volgen.

Algemene informatie

In de praktijkopleiding MKB word je opgeleid tot een accountant die in staat is een MKB-ondernemer in al zijn facetten van het ondernemerschap bij te staan. De MKB-accountant is de allround adviseur van de MKB-ondernemer.

Lees verder

Vernieuwde praktijkopleiding

Vanaf 1 april 2024 wordt de praktijkopleiding vernieuwd. Iedereen die zich (in)direct bezighoudt met de praktijkopleiding krijgt met deze veranderingen (quick wins) te maken.

Meer informatie

Praktijkopleiding MKB Informatiegids

Informatiegids
Alle info op een rij

Sjablonen rapportages en jaarplannen

Meer informatie

0-meting, intervisie en trainingsprogramma

Trainingsprogramma
Meer informatie en inschrijven

Afronden praktijkopleiding MKB

Deficiëntieregeling GEB

Deficientieregeling
Bekijk de mogelijkheden

CEA 2020

Per 1 januari 2016 zijn nieuwe eindtermen voor de accountantsopleidingen van kracht. Deze eindtermen worden in beginsel jaarlijks geüpdatet.

Download de CEA-eindtermen

Integratie HR in praktijkopleiding

Een betere inbedding van de praktijkopleiding in de HR-systematiek draagt bij aan de kwaliteit van begeleiding en coaching van trainees. Maak je praktijkopleiding een vast onderdeel van de interne beoordelingssystematiek op kantoor. Om dit te stimuleren heeft SRA een gespreksformulier voor de (voortgangs)gesprekken die je gaat voeren op kantoor.

Download het document

Contact

Heb je vragen over je praktijkopleiding? Neem dan contact met ons op via:

E stagebureau@sra.nl
T 030 656 60 60