Thuis in uw branche

Accountant is de superheld van de toekomst

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

  • Publicatiedatum: 16-11-2020

Meer dan ooit moeten ondernemingen zich in hoog tempo aanpassen aan snel veranderende omstandigheden. Hoe voorkom je dat het blijft bij strategieën ontwikkelen en plannen maken? Voor de accountant die keuzen durft te maken breken gouden tijden aan, stelt strateeg Camilla van den Boom, strateeg, adviseur, docent, auteur en spreker.

Camilla van den BoomIn de huidige tijden staat één ding vast: de wereld verandert in ijltempo en niets is zeker. Levenscycli van ondernemingen worden steeds korter. Plannen die je vandaag hebt gemaakt zijn morgen weer achterhaald. “Ondernemers staan voor ongekende uitdagingen. Nog niet eerder was de druk zo groot. Ik snap de problemen waar zij zich voor zien gesteld, maar niets doen is geen optie. Voor de meeste ondernemers is dit best ingewikkeld”, zegt Van den Boom.

Cijfers zijn een middel

Van den Boom is gespecialiseerd in het creëren van voorwaarden om succesvol te kunnen opereren. Ruim twintig jaar hielp zij als managementconsultant bij adviesbureaus als Accenture, Andersen en Deloitte bedrijven met het ontwikkelen van nieuwe strategieën en innovatieve businessmodellen en het realiseren van wendbare organisaties. Ook creëerde zij de code ‘3458’, een methode bedoeld om bedrijven te helpen bij het stellen en halen van doelen in de nieuwe en snel vergankelijke realiteit.

Kwalificeer de toekomst, raadt zij accountants aan. “Kijk naar binnen, naar buiten en naar voren, en dat continu. Leer ondernemers bij te staan met een scherpe blik op de toekomst. Van een stabiele wereld is immers geen sprake meer. Het bedrijfsleven staat in de fik. En dat vuur zal voorlopig niet geblust zijn. Bovendien gaan veranderingen steeds sneller. Daarop adequaat inspelen vereist een begrip van de context én de onderneming.”

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur november 2020

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur