Thuis in uw branche

Bespreking knelpunten Toeslagen & VA

  • Publicatiedatum: 10-4-2014

Op 4 april vond op het Ministerie van Financiën overleg plaats met het Managementteam Belastingdienst over de brief rond knelpunten Toeslagen & VA die NBA, NOAB en SRA begin februari verstuurden.

Het merendeel van de problemen die zichtbaar werden in de publiciteit lijkt opgelost, volgens het Ministerie. Knelpunt lag voornamelijk bij de bereikbaarheid van de BelTel, ondanks de inzet van 300 extra medewerkers. Ten aanzien van de Toeslagenproblematiek verwacht het Ministerie dat op korte termijn duidelijkheid komt. Het besef bestaat dat juiste communicatie over dit issue van wezenlijk belang is.
 
SRA vroeg samen met de andere becons ook aandacht voor de Voorlopige Aanslagen 2014. Met name rond de VpB ging veel fout en werden aan de hand van beschikbare informatie -niet alle wijzigingen waren al verwerkt in het systeem- onjuiste aanslagen vastgesteld. Opnieuw werd aandacht gevraagd voor de oplossingsrichting waarbij de Belastingdienst toestaat om VA's in behandeling te nemen waarbij handmatig geschatte informatie rond inkomen(sbestanddelen) zoals dividend is ingevuld. Het ministerie neemt dit voorstel mee en komt er op terug.


Meer informatie

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren