Thuis in uw branche

Highlights SRA-Benchmarkonderzoeken centraal tijdens Algemene Ledenvergadering

  • Publicatiedatum: 9-11-2023
Data- en Benchmarkonderzoek

Komt u dinsdagmiddag 12 december naar de Algemene Ledenvergadering (ALV) op het SRA-kantoor in Utrecht? Dit jaar staan de belangrijkste uitkomsten van de SRA-Benchmarkonderzoeken centraal. Gastsprekers Job van den Berg en Emma Agricola zoeken de verdieping hierbij over AI en de Generatie Z. Deze middag wordt ook de Jan Zweekhorst Award uitgereikt. 

ALV

Als SRA-accountantskantoor bent u welkom vanaf 12.00 uur voor een lunch. Om 12.45 uur opent bestuursvoorzitter Diana Clement RA AA, vennoot bij Borrie Accountants, de ALV met de jaarrede. Ook onder meer de financiële verantwoording van het verenigingsjaar 2022-2023 staat op de agenda. Eind november 2023 kunt u de definitieve agenda en de vergaderstukken downloaden op SRA.nl.

Jan Zweekhorst Award

Aansluitend wordt de Jan Zweekhorst Award 2023 uitgereikt aan een organisatie, team of persoon binnen of buiten SRA, die zich in lijn met de verbindende visie van Jan praktisch onderscheiden heeft op fiscaal of accountancygebied, of in het bredere veld waarin de multidisciplinaire mkb-praktijken opereren.

Benchmarkseminar

Direct hierop volgend start het SRA-Benchmarkseminar. Dit jaar konden SRA-kantoren deelnemen aan drie benchmarkonderzoeken: de Kantorenbenchmark, het IT-kostenonderzoek en het Salarisonderzoek. De uitkomsten geven antwoord op onder meer de volgende vragen: Hoe presteert mijn kantoor ten opzichte van andere kantoren? Is ons Salarishuis wel marktconform? Hoe ziet de arbeidsbeloning van andere vennoten eruit? Zijn onze uitgaven aan het IT-pakket niet buitensporig hoog?

Belangrijkste uitkomsten en bijzonderheden SRA-Benchmarkonderzoeken 2023

Fou-Khan Tsang RA, directievoorzitter bij Alfa Accountants, zal het seminar voorzitten. Tsang trapt tevens als eerste spreker af met de belangrijkste uitkomsten en bijzonderheden van de drie SRA-benchmarkonderzoeken.

Job van den Berg: Van businessuitdaging naar AI-oplossing

Na een korte pauze rond 15.00 uur gaat Job van den Berg, mede-eigenaar en partner bij ai.nl, in op de invloed van AI op IT-ontwikkelingen: ‘Van businessuitdaging naar AI-oplossing: trends, ontwikkelingen en kansen’. Als technologie-kenner en AI-expert bespreekt hij de ontwikkelingen rondom digitalisering, data en AI, die razendsnel gaan. Wie toekomstbestendige bedrijven wil bouwen, zal moeten innoveren. Van den Berg neemt u mee in de mogelijkheden en bespreekt de invloed van de ontwikkeling van AI en data op het IT-budget van uw kantoor. 

Emma Agricola: Niet spreken over, maar mét de generatie Z’

Rond 16.15 uur krijgt Emma Agricola, founder van INCLUSYOUNG het podium: ‘Niet spreken over, maar mét de generatie Z’. Agricola, zelf van de Gen Z, is specialist op het gebied van diversiteit en inclusie. Zij heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar Gen Z en intergenerationele samenwerking. Ze spreekt op het seminar over: Wat vindt de Gen-Z belangrijk bij een werkgever, de arbeidsvoorwaarden, de functie, et cetera. Specifiek staat zij stil bij de accountancybranche waarbij zij de koppeling naar het Salarisonderzoek 2023 maakt.

Afsluiting en borrel

Om 17.00 uur sluit Fou-Khan Tsang het seminar af en bent u van harte uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Sluit u aan op 12 december? 

Direct aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor deze middag. Heeft u nog vragen, neem dan contact op met Claudia Bergkamp, communicatie@sra.nl; T 030 656 60 60.