Thuis in uw branche

Hoe carrièrepad trainee soepel te bewandelen?

De Jong & Laan over het SRA-Stagebureau

  • Publicatiedatum: 11-12-2019

De samenwerking met het SRA-Stagebureau was er al, maar die werd intensiever door de nieuwe praktijkopleidingen. Hoe zo snel mogelijk onduidelijkheden helder krijgen en ervoor te zorgen dat de medewerker van de Jong & Laan zijn carrièrepad soepel kan bewandelen? “Dat hebben we samen met SRA opgepakt en er een goede invulling aan gegeven”, aldus Arnold van Leeuwen, directeur van de Jong & Laan.

Jordy Ekkel, Arnold van Leeuwen, Justin BonselHet zijn Van Leeuwen, Justin Bonsel, HR-adviseur, en Jordy Ekkel, relatiebeheerder en trainee, die vertellen over hun ervaringen met het SRA-Stagebureau. Rond de 41 trainees van de Jong & Laan volgen nu de praktijkopleiding Assurance en MKB en worden gedurende het intensieve traject van A tot Z door SRA begeleid.

Flexibiliteit voor trainee

Bonsel: “We willen met name flexibiliteit voor de trainee. Het zijn er aardig veel en als zij aan de vereisten van hun opleiding willen voldoen, denk bijvoorbeeld aan bepaalde opdrachten zoals die van de beoordeling of prognose, dan moeten er op dat moment ook zulke opdrachten intern zijn. Dat is ondoenlijk, ook voor een groter kantoor als dat van ons. En we willen dat er voortgang in hun opleiding is, dat ze geen vertraging oplopen en ook professioneel worden begeleid. Wij kozen er dan ook voor om mede gebruik te maken van simulatieopdrachten voor de praktijkopleiding MKB.”

Volgens Ekkel zijn de simulatieopdrachten ‘pittig, maar erg leerzaam’. “Je wordt begeleid door mensen van SRA en Full•Finance en die beoordelen je ook. Je krijgt goede feedback van je begeleiders, dat is prettig. Ik heb twee simulaties gedaan, namelijk beoordeling en de jaarrekeningcontrole. De simulatieopdracht prognose ga ik nu doen.”

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur november 2019

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur