Thuis in uw branche

Hoe kunnen we onze fiscale praktijk samen versterken?

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

  • Publicatiedatum: 3-9-2021
Edwin de Witte
Edwin de Witte

Het plotselinge overlijden van onze voorzitter Jan Zweekhorst heeft SRA in het hart geraakt. We zijn een inspirator met een tomeloze energie en inzet kwijt, maar blijven zijn gedachtegoed uitdragen. Op 29 juni jl. is Edwin de Witte gekozen als bestuurslid met een fiscale achtergrond. De Witte: “Het is een eer Jan, wat betreft de fiscale portefeuille, te mogen opvolgen, maar ik heb er wel een ambivalent gevoel over. Het had niet zo moeten zijn.”

De Witte, partner bij KroeseWevers en tevens docent, ziet het als een morele verplichting om het werk van Jan op fiscaal terrein te bewaren en verder uit te bouwen. "Dat doe ik niet alleen. We hebben zoveel actieve, betrokken fiscalisten binnen SRA die dat gezamenlijk kunnen oppakken en een bijdrage willen leveren."

Verder uitbouwen kwaliteit

Het was in 2000 dat De Witte contact opnam met SRA met de vraag of hij een bijdrage kon leveren aan de Fiscale Commissie. "Ik vind het namelijk belangrijk om actief bij te dragen aan het verder uitbouwen van de kwaliteit van de fiscale praktijk binnen en buiten SRA." Bij de opsplitsing van de Fiscale Commissie werd hij voorzitter van de Commissie Kwaliteit Fiscaal. In die hoedanigheid is De Witte ook betrokken bij het Platform Horizontaal Toezicht.

Fiscale domein verder uitbouwen

"Dat bestuurlijke, dat zit echt in mij. Ik wil graag zaken in beweging zetten en verder brengen", zegt De Witte. "Voor de komende tijd heb ik voor ogen de fiscale praktijk van onze SRA-kantoren meer zichtbaar te laten zijn. Die fiscalisten verdienen de aandacht en ondersteuning vanuit SRA. Ik zou graag zien dat er meer samenwerking en kennisdeling tussen hen is en ook met organisaties als de Belastingdienst, ministeries en andere beroepsorganisaties. Jan heeft op een heel goede manier het fiscale domein gepositioneerd. Door hem is een enorme slag gemaakt die we verder kunnen uitbouwen."

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur augustus 2021

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur