Thuis in uw branche

Introductie Moreel besluitvormingsmodel

  • Publicatiedatum: 17-5-2023
Toezicht

De NBA en de Faculty Ethiek Cultuur en Gedrag organiseren op 6 juni 2023 van 16.00-18.00 uur een interactieve bijeenkomst waarin zij het Moreel besluitvormingsmodel voor accountants introduceren. Ook SRA heeft meegedacht met de totstandkoming van dit model.

Tijdens deze bijeenkomst leidt prof. dr. Eddy Vaassen RA, u door het Moreel besluitvormingsmodel heen en laten u ervaren hoe dit model in de praktijk ingezet kan worden.

Over het model

Accountants komen regelmatig in aanraking met vraagstukken waarbij ethische principes een rol spelen bij oordeel- en besluitvorming. Het Moreel besluitvormingsmodel voor accountants, geeft inzicht in het proces van besluitvorming en welke factoren dit beïnvloeden.

Het model is toepasbaar voor alle accountants in uiteenlopende professionele omgevingen en kan ook als uitgangspunt dienen voor onderwijsdoeleinden. Daarmee is het model ook interessant voor opleiders, serviceorganisaties en professionals van Learning & Development afdelingen bij kantoren en overheidsinstellingen.

Whitepaper en interactieve PowerPoint

Na afloop van de bijeenkomst, wordt het Moreel besluitvormingsmodel voor accountants via een White paper (pdf) en een interactieve presentatie beschikbaar gesteld. Deze interactieve PowerPoint kunt u als (les) materiaal gebruiken ter bevordering van bewustwording in uw eigen omgeving.

Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst is er gelegenheid om te netwerken, het bestuur van de faculty Ethiek, Cultuur en Gedrag is aanwezig. Ze staan open voor ideeën en suggesties. U kunt ook op uw gemak nog even door de presentatie heen en meteen aanvragen voor eigen gebruik.

Aanmelden

Nieuwsgierig geworden? Meld u hier aan.

Het moreelbesluitvormingsmodel is beschikbaar