Thuis in uw branche

Is uw cultuur voldoende kwaliteitsgericht?

  • Publicatiedatum: 28-3-2018

Een van de 53 maatregelen uit het rapport 'In het publiek belang' is dat u als niet-OOB-accountantsorganisatie zorg moet dragen voor een cultuur in de gehele organisatie die gericht is op kwaliteit en publiek belang.

Judith van der Hulst Wilma HosangOm de cultuur van uw mkb-accountantskantoor te meten hebben wij de SRA-Cultuurscan ontwikkeld. Deze scan brengt uw actuele organisatiecultuur in beeld, zowel van de controle- als de samenstelpraktijk. Daarbij gaat het om aspecten als kwaliteit, aansturing, werkdruk, ethiek, beloning, open foutencultuur en strategie.

Het traject

Via een digitale vragenlijst, die anoniem door alle medewerkers wordt ingevuld, worden cultuur, kwaliteitsperceptie en klimaat in beeld gebracht. De rapportage die u van ons krijgt, geeft een totaalbeeld van hoe medewerkers en vennoten de cultuur bij u op kantoor ervaren. Naast dit totaalbeeld stelt de scan u ook in staat om verdere selecties te maken naar bijvoorbeeld vestiging, afdeling, functieniveau en leeftijd.

Uitkomsten

De uitkomsten worden altijd persoonlijk met u op kantoor besproken. Wij laten u ook zien hoe u het doet ten opzichte van concullega’s en helpen u desgewenst met het opstellen van een plan van aanpak: u boekt het meeste resultaat als u uw cultuur door concrete verbeteracties aanpakt.

Lees verder in de SRAspecial 2018

SRAspecial 2018

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAspecial 2018?

Lees hier de gehele SRAspecial 2018

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren