Thuis in uw branche

Nieuwe boost van het SRA-Loopbaanmodel

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

  • Publicatiedatum: 28-7-2022
Theo Reuters Linda van Dijk
Theo Reuters en Linda van Dijk

Accountancy is mensenwerk en het succes van uw accountantskantoor hangt voor een groot deel af van uw mensen. Daarom is het belangrijk dat taken en verantwoordelijkheden goed in kaart zijn gebracht, zodat medewerkers weten wat ervan ze verwacht wordt, maar vooral ook dat zij weten hoe zij zich kunnen ontwikkelen.

Het SRA-Loopbaanmodel is een performancemodel dat specifiek ontwikkeld is voor de SRA-kantoren. Reeds een groot aantal hanteert dit. Met het op maat gemaakte Loopbaanmodel heeft u de elementairste hrm-instrumenten voor uw kantoor goed ingevuld. Het bestaat uit heldere functiebeschrijvingen van alle in uw kantoor voorkomende posities, met bijbehorende beoordelingsformulieren én gespreksformulieren, waardoor het model transparantie biedt voor zowel de medewerker als de leidinggevende en uitdaagt tot ontwikkelen.

Doorontwikkeling

Functies en werkzaamheden veranderen. Het Loopbaanmodel is daarom ook altijd doorontwikkeld en aangepast aan de actualiteiten en veranderingen die zich binnen de branche voordoen (en voordeden). Zo ook weer in 2022. Theo Reuters (hoofd hrm) en Linda van Dijk (senior hr-adviseur) hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om het SRA-Loopbaanmodel weer een nieuwe boost te geven. Reuters: “De vakinhoudelijke aspecten zijn goed tegen het licht gehouden en aangepast waar nodig. Ook zijn werkzaamheden gegroepeerd in blokken, zoals Vakinhoudelijke Werkzaamheden, Relatiebeheer en Management/Leidinggeven.” Daarnaast is in kaart gebracht wat er verwacht wordt om door te groeien naar de volgende en/of een hogere functie. Ook is de look & feel van de documenten grondig geüpdatet.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur juni 2022

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur