Thuis in uw branche

'Omzet stijgt, rendement daalt'

Branche-expertgroep Transport & Logistiek

  • Publicatiedatum: 21-1-2019

Ondanks de omzetstijging die is ingezet, lopen de rendementen terug. Dat is de grote uitdaging waar transportondernemingen voor staan. Het wegtransport heeft het druk, maar moet nog steeds scherp calculeren.

Roelof OostindiënTijdens de laatste SRA-Branche expertgroep Transport & Logistiek was Machiel Bode van ING te gast. "De omzet en het volume bij transport en logistiek stijgen, maar de kosten, met name voor lonen en brandstof, ook. Omdat niet alle kosten worden doorberekend, zijn de marges krap." De omzetstijging wordt niet vertaald in hogere prijzen. "Vooral de transportvraag vanuit de retail door de groeiende e-commerce en de bouw nemen toe. Daar staat tegenover dat ook de kosten toenemen. Nedcargo en Waberer hebben dit ondervangen door eerder een verhoging van de tarieven door te voeren."

Branche-expertgroep Transport & Logistiek

De branche-expertgroep bestaat uit zeventien SRA-accountants die niet alleen gespecialiseerd zijn in de transport- en logistieke branche, maar ook de passie en kennis delen. Vier keer per jaar komen zij – samen met externe kennispartners – bijeen, om de ontwikkelingen onder de loep te nemen en deze kennis en ervaring door te vertalen aan de eigen transportklanten. Partners zijn bijvoorbeeld afkomstig van TLN, Panteia, ILT en NIWO, maar ook innovatieplatforms en banken.

Lees verder in de SRAadviseur

Branche-expertgroepen

De Branche-expertgroepen gaan weer van start! Heeft u gespecialiseerde kennis over de automotive, horeca, transport of zorg, en bent u bereid deze kennis te delen? Schrijf u dan in voor één de van de vier branche-expertgroepen.

Meer informatie en inschrijven

SRAadviseur december 2018

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur