Thuis in uw branche

Samenwerken en kennisdelen

De 'backbone van SRA'

  • Bron: SRAspecial 2018
  • Publicatiedatum: 14-3-2018

Samenwerken en kennisdelen is al jaren de kern van de verenigingsgedachte van SRA en zal zeker zo blijven, dat zegt Cees Meijer, directeur van SRA.

SRA-dag 2017"Uiteraard verandert steeds de invulling die wij en de leden geven aan de samenwerking en de manier van kennisdelen. Dit heeft alles te maken met continue ontwikkelingen in de branche, de markt en de maatschappij. Maar het samen doen is en blijft de belangrijkste verenigingsgedachte."

Ook de structuur van SRA straalt die gedachte uit. De gebruiker betaalt vooral met een staffel van klein naar groot kantoor. Meijer: "Door de 20% (contributie) - 80% (overige inkomsten) regeling blijft het lidmaatschap voor kleine kantoren binnen bereik en interessant. In de jaarlijkse contributie zit overigens al veel inbegrepen, zoals de helpdesk van het Bureau Vaktechniek. Hier zitten specialisten uit de dagelijkse praktijk een dag in de week bij ons op kantoor om hun kennis te delen, vraagstukken uit te werken en vaktechnische stukken te schrijven. Maar ook bij de afname van overige producten en diensten, zoals BiZ en de Nieuwsbank, wordt rekening gehouden met de grootte van het kantoor."

Ontwikkelingen gaan steeds sneller

"We zien dat het delen van kennis in een stroomversnelling is geraakt. Ontwikkelingen in de branche volgen elkaar zo snel op, dat dit eigenlijk voor elk lid niet meer bij te houden is. Door het onderling uitwisselen van kennis en alle kennis die SRA aanreikt, is dit veel beter te behappen." Hierbij pakt SRA de rol van projectmanager op.

"We stroomlijnen en faciliteren en zorgen ervoor dat leden elkaar kunnen ontmoeten. Een goed voorbeeld hiervan zijn de kringbijeenkomsten die we voor meerdere disciplines organiseren. Maar ook de branche-expertgroepen voor Branche in Zicht, die onder leiding van de SRA-kennismanager met elkaar sparren over brancheontwikkelingen."


Lees verder in de SRAspecial 2018


SRAspecial 2018

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAspecial 2018?

Lees hier de gehele SRAspecial 2018

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren