Thuis in uw branche

Samenwerken met vertrouwde kantoren over de hele wereld

SRA International is lid van INAA

  • Publicatiedatum: 6-11-2018

Veel bedrijven doen zaken over de grens. Dat vraagt om een accountant die ook internationaal goed uit de voeten kan. Daarom kunnen SRA-kantoren zich via SRA International aansluiten bij INAA, een onafhankelijke associatie met professionele leden over de hele wereld. Adriaan Daniels, bestuurslid van INAA, legt uit wat deze manier van samenwerken zo bijzonder maakt.

Adriaan DanielsAccountantsnetwerken zijn er te over, maar een associatie van zelfstandige, gelijkgestemde kantoren die zich specifiek op het midden- en kleinbedrijf richt; dat is allesbehalve standaard. INAA-leden zijn afkomstig uit meer dan vijftig verschillende landen, verspreid over alle continenten, en gaan stuk voor stuk prat op toegankelijke en persoonlijke dienstverlening. Tel daarbij op dat de kosten voor het lidmaatschap van INAA, zeker voor SRA-kantoren, relatief laag zijn, en je begrijpt het elan waarmee Daniels over het netwerk vertelt. "De grote meerwaarde van INAA zit voor mij in het feit dat je snel terecht kunt met vragen en je een klant ook met een gerust hart kunt doorverwijzen naar een partner in het buitenland."

Kwaliteit en vertrouwen

Het initiatief voor INAA is genomen door enkele kleine kantoren die hun klanten een bredere waaier aan oplossingen wilden bieden, vooral op het gebied van internationale transacties, zonder de grote internationale kantoren te hoeven inschakelen. Nu, ruim 25 jaar later, omvat de associatie meer dan zestig leden, samen goed voor ongeveer 670 partners en meer dan 3.300 werknemers. Om nog meer cijfers te noemen: het gecombineerde inkomen bedraagt in totaal ongeveer € 525 miljoen en elk jaar geven de leden onderling voor meer dan € 1,5 miljoen aan werk door. Een mooie vijver om in te vissen dus.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur oktober 2018

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren