Thuis in uw branche

SRA-Corona Barometer: meer advies over bedrijfsovername en financiering

  • Publicatiedatum: 4-12-2020
Corona barometer

Ondernemers vragen hun accountantskantoren flink meer advies over bedrijfsoverdracht en financiering. Dit blijkt uit de SRA-Corona Barometer van week 48.

In de barometer geeft 24% van de SRA-accountantskantoren aan dat de vraag naar advies over bedrijfsoverdracht fors is toegenomen (was eerder 7%). Wat betreft de vraag naar advies over financiering is dat 19% in vergelijking met 12% eerder. Bijna de helft van de respondenten vindt het (zeer) belangrijk dat SRA meer aandacht gaat geven aan het thema financiering.

Meer inzicht in bedrijf

Ondernemers willen graag inzicht in hun bedrijf en de nabije toekomst. Dat zie je terug in de vraag naar prognoses (56% noemt een toename) die onverminderd groot is. Dit geldt ook voor tussentijdse cijfers (52% noemt een toename) en advies over de financiële situatie van de onderneming (49% noemt een toename), zo blijkt uit de SRA-Corona Barometer.

Weinig faillissementen

De barometer wijst verder uit dat nog steeds weinig faillissementen worden verwacht, namelijk slechts 1,3% van de klanten in de komende drie maanden.

Bekijk de resultaten van de SRA-Corona Barometer

Wat betekent de uitbraak van het Coronavirus voor uw kantoor en uw klant? In ons uitgebreide Dossier Corona hebben we de belangrijkste informatie helder op een rij gezet.