Thuis in uw branche

Verhuur van de onderneming: voorbeeld overeenkomsten en modellen

  • Publicatiedatum: 11-10-2023
Wolters Kluwer modellen

Het verhuren door de ondernemer van zijn gehele onderneming betekent niet dat de onderneming fiscaal wordt gestaakt. De verhuur wordt volgens de jurisprudentie beschouwd als een voortzetting van de onderneming. Er hoeft dus fiscaal niet afgerekend te worden. Dit is bij huurverkoop van een onderneming anders: hier zal over het algemeen een fiscale afrekening plaatsvinden bij overdracht van de onderneming in huurverkoop.

Voor de verhuur van de onderneming en voor de huurverkoop van een onderneming zijn via de website van SRA voorbeeld overeenkomsten te downloaden.

Op de themapagina modellen huur zijn alle beschikbare voorbeeld overeenkomsten voor het aandachtsgebied huur overzichtelijk gerangschikt. Naast bovengenoemde modellen vindt u hier ook modellen voor verhuur van een bedrijfsruimte en woonruimte. Zoekt u een model in dit aandachtsgebied, bezoek dan deze pagina.

De overeenkomsten, themapagina's en modellen zijn up-to-date en afkomstig van Wolters Kluwer. Als SRA-lid heeft u kosteloos toegang tot deze modellen. Log daarvoor eerst in op de SRA-website alvorens u op een link naar een overeenkomst, themapagina of model klikt.