Thuis in uw branche

Vier op de vijf medewerkers werken deels thuis, wat is het effect?

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

  • Publicatiedatum: 19-4-2021
Virus

Hoe gaat het met u in coronatijd? Die vraag hebben wij in november aan u voorgelegd. Wat is de invloed van thuiswerken op uw innovatievermogen, productiviteit, welzijn  en samenwerking. Welk rapportcijfer geeft u dit nu en waar is behoefte aan?  De resultaten zijn soms logisch, soms verrassend.

Vier op de vijf medewerkers (79%) van mkb-accountantskantoren in SRA-verband werken momenteel meer dan 20% thuis. Bijna een derde van de totale populatie werkt  nagenoeg volledig thuis (80-100% thuis). Na corona wenst slechts  2,9% dan ook meer dan 80% thuis te werken. Het thuiswerken  is echter wel ingebed, bijna 63% wenst ergens tussen de 20 en  100% thuis te werken na corona.

Verschillen: grote kantoren, jongeren en vennoten

Bij kleine accountantskantoren (< 25 fte) werkt 23% nu bijna volledig  thuis (tussen de 80-100%). Bij de grote kantoren (> 251 fte) is dit  meer dan het dubbele, daar werkt bijna 54% zo goed als volledig  vanuit huis. Bijna een derde (32%) van de vennoten werkt momenteel  maar weinig thuis (0-20%). Na de crisis wil bijna 45% van hen ergens  tussen de 20 en 60% vanuit huis werken. Van de jonge medewerkers  (< 25 jaar) wil bijna de helft (47%) na corona weer zo veel mogelijk op  kantoor werken.

Hoe deel je nu kennis en ervaring?

Het rapportcijfer voor het innoverend vermogen is gedaald van  een 6,1 voor corona, naar een 5,9 nu. Momenteel geeft 31% dit  een onvoldoende, dit was voor corona nog 23%.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur maart 2021

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur