Thuis in uw branche

RA12 uit Veenendaal: Werken moet leuk zijn

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

  • Publicatiedatum: 23-2-2022
David van der Velden en Marc Burger
David van der Velden en Marc Burger

Driehonderdzeventig accountantskantoren en negenhonderd vestigingen dragen het stempel van SRA-kantoor. Daarmee verbinden ze zich aan de kwaliteitsstandaard die SRA stelt. Van eenheidsworst is echter geen sprake, want elk kantoor heeft zijn eigen identiteit. In deze rubriek maken we kennis met de verschillende kleuren van het SRA-palet. Deze keer RA12 uit Veenendaal.

Het RA12-logo in graffiti op de muur bij de entree van hun pand, leuke animatiefilmpjes en heldere taal op de website: alles ademt een energieke en informele sfeer. Deze uitstraling past bij
het unieke karakter van RA12: een audit only accountantskantoor dat werkt met vaste prijzen (geen meerwerk) en korte doorlooptijden.

Marc Burger en David van der Velden, beiden zeer ervaren registeraccountants, richtten in 2018 RA12 op. Daarvoor werkten ze zeven jaar nauw samen bij Flynth. “We hadden vanaf dag één een goede klik, we zijn allebei heel verschillend, maar vullen elkaar ook goed aan”, aldus Burger. Gedurende hun loopbaan hebben zij het beroep van openbaar accountant zien veranderen. Met name de cultuur van de accountantskantoren waarvoor zij eerder werkten, zette hen aan het denken. Ze besloten om voor een andere aanpak te kiezen en samen een bedrijf te starten. Ze leggen de lat hoog: ‘Wij willen de wereld van registeraccountants in Nederland veranderen’, zo klinkt het ambitieus in het animatiefilmpje waarmee het kantoor zich presenteert.

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur december 2021

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur